Hol van már a kacsaleves? A KTE idegenben is legyőzte a Videotont

Vágólapra másolva!
2011.10.15. 19:29
null
A címvédő Videoton továbbra is bukdácsol a bajnokságban (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Az NB I. 12. fordulójában a bajnoki címvédő Videoton a kupagyőztes Kecskemétet fogadta. Újra győz a mostanában egyre több pontot gyűjtő Videoton vagy a rejtélyes kacsalevest nyögő KTE meglepetést szerez? – tettük fel a kérdést a találkozó előtt. A legkevésbé valószínű válasz lett a helyes: kikapott odahaza a Videoton a Kecskeméttől.

„Nincs esélyünk, de megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot. Bízom a csapatban” – mondta a találkozó előtt Tomiszlav Szivics, a vendégek mestere. A szakember nemcsak arra gondolhatott, hogy a címvédő egyre eredményesebben futballozik, és éppen ezen a találkozón nem léphet pályára a Videotontól kölcsönkapott Gyurcsó Ádám, Lencse László kettős, hanem a hamar legendává váló „kacsasztrájk” is lelki szeme előtt lebeghetett.

A nyilatkozatnak megfelelően kezdődött a találkozó: előbb Sándor György lőtt centikkel a rövid felső sarok mellé a 16-os jobb oldaláról, majd Álvaro Brachi beadását vágta az égbe két lépésről, kiszorított helyzetből Walter Lee. Az első negyedóra után jó húsz percre unalmas mezőnymunkába süllyedt az amúgy sem frenetikus hangulatú, a helyszínen 3000 nézőt megmozgató találkozó, majd Sándor lőtt ismét veszélyesen, de ebből sem lett gól. A rövid, kétperces fellángolás után leült, pontosabban visszaült a találkozó: a félidő záró perceit csak megszokásból neveztük online közvetítésünkben hajrának, mert az iram csupán azért nem süllyedt tovább, mert már nem volt hová. Lassan csordogáló támadások, szabálytalan bedobások, elszabott átadások, elmért beívelések, ütemtelen belépők jellemezték az első játékrészt – többnyire lötyögés volt a semmibe.

A második játékrész Walter Lee-helyzettel kezdődött, de a légiós nyolc méterről az oldalhálóba lőtt. A derült égből villámcsapásként vezetést szerzett a Kecskemét: Bertus Lajos bal oldali szögletét a mezőny legjobbja, Szinisa Radanovics a rövid sarok elől, két méterről a hosszúba csúsztatta. Ahelyett, hogy egyenlített volna a Videoton, csak bűn rossz beadásokkal jelentkezett, a Kecskemét viszont második ziccerét is gólra váltotta: Kelvin Maynard szerzett harcosan labdát, Mohl Dávid beadását pedig Vladan Szavics kapásból a bal alsóba vágta. Egyik találat sem vált éppen a hazai védelem dicséretére…

A 0–2 után beállt a hazaiakhoz a szélső Gosztonyi András és a játékmester Dusan Vasziljevics, követve a korábban becserélt támadót, Nemanja Nikolicsot. Utóbbi többször is veszélyeztetett, de nemhogy egyenlíteni, szépíteni sem tudott a Videoton a mérkőzés igazi hajrájában. A találkozóra jellemző volt, hogy a jobbhátvéd, végig kiválóan futballozó Maynard a ráadás második percében a középcsatár posztjáról rúgott kis híján gólt egy kontra során.

Alaposan rácáfoltak tehát Szivics mester pesszimista jóslatára a kecskemétiek, és maximális helyzetkihasználásukkal elhozták a három pontot a címvédőtől.

VIDEOTON–KECSKEMÉTI TE

(A Sport Televízió felvétele)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik