Honvéd: itt a vége! A Liverpoolt is megjáró középpályás 28 évesen befejezi

Vágólapra másolva!
2019.07.08. 18:29
null
(Fotó: honvedfc.hu)
Bejelentette visszavonulását a Budapest Honvéd 28 éves középpályása, Pölöskei Zsolt. Az MTK-ban nevelkedő, 2009 nyarától másfél éven át a Liverpool utánpótlásában is megforduló labdarúgó állandó térdproblémái miatt döntött úgy, hogy befejezi a profi labdarúgást.

 

Az aktív pályafutását 28 évesen befejező labdarúgó a 2018–2019-es idényben összesen hét percet tölthetett a pályán, mivel a nyári felkészülés során megsérült.

Pölöskei az MTK-ban nevelkedett, majd 17 évesen kölcsönben a Liverpoolhoz került, itt is érte karrierje első súlyos sérülése.

„Eltelt pár hónap, és egy sima edzésen, kontakt nélkül, ahogy fordultam, letapadt a bal lábam, elszakadt a keresztszalagom, a belső szalag is, illetve a porc és a combcsont is sérült, ami egyszerre igen ritka. Londonban műtöttek, az első azonban nem volt tökéletes, tisztítani kellett, és végül 13 hónap múlva tudtam csak tétmeccset játszani. A visszatérésem után három-négy hónapot játszottam, amikor az Everton ellen léptünk pályára a tartalékbajnokságban. Elvileg 65 percet szerepelhettem volna, az edző azonban kedvelt, nem igazán akart lecserélni, én meg úgy voltam vele, hogy mivel nincs semmi bajom, szívesen maradtam a pályán. Majd a kilencvenedik percben egy kisebb ütközés után elpattant ugyanaz a szalag. Akkor már előre mondták, hogy ez minimum egy év lesz” – idézte fel a történteket Pölöskei a honvedfc.hu-n.

Pölöskei később visszatért az MTK-ba, majd 2015-ben a Videoton (ma már Mol Fehérvár FC) szerződtette, innen került 2017-ben a Honvédhoz.

A játékos pályafutása során összesen 105 NB I-es mérkőzésen lépett pályára.

Pölöskei Zsolttal a kedden megjelenő Nemzeti Sportban olvashatnak interjút visszavonulása hátteréről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik