Kenesei Krisztián: Még korai a mahacskalai levezetés

Vágólapra másolva!
2012.01.05. 09:08
null
Kenesei Krisztián ma is ugyanúgy várja az év első edzését, mint pályafutása elején (fotó: Szabó Miklós)
Címkék
A Haladás futballistái pénteken találkoznak először az Aczél Zoltán helyére kinevezett Artner Tamással. A gyülekezők között természetesen ott lesz Kenesei Krisztián is. A harmincötödik születésnapját szombaton ünneplő támadó nem titkolja, minden szempontból jobb évet remél, mint amilyen az előző volt.

 

– Frissen, fiatalosan várja a felkészülést?
– Mivel napokon belül betöltöm a harmincötödik életévemet, azt nem állíthatom, hogy fiatalon… – felelte Kenesei Krisztián. – Azt viszont elmondhatom, hogy frissen, sőt lelkesen megyek majd le az első edzésre. Habár lelkileg még mindig nem vagyok a topon, az ünnepek is nehezen teltek úgy el, hogy a család most először nem volt teljes. Nem akartam és nem is akarok erről bővebben a nyilvánosság előtt beszélni, de nagyon hiányzott a bátyám… Még futballozni is borzasztó volt Zoli nélkül. Karácsony és szilveszter között ugyanis rajthoz álltunk a rangos debreceni viadalon, mi több, meg is nyertük, mégis furcsa érzések kavarogtak bennem. Hiszen évek óta együtt játszik a csapatunk, a Farkas fivérek éppúgy oszlopos tagoknak számítanak, mint Dzsudzsák Balázs, Schrancz Balázs vagy éppen Kovacsics Károly, és persze a testvérem. Eleinte nem is akartam elmenni, de miután Zoli azt írta a levelében, hogy semmiképp se hagyjam ki, végül úgy döntöttem, már csak miatta is vállalom a játékot. Ma már azt mondom, nem bántam meg.

– Dzsudzsák Balázzsal elégedett volt?
– Nem lógott ki közülünk… Egy sorban szerepeltem vele, mindig csereként kezdtünk, aztán öt-hat perc elteltével beszálltunk. Akik láttak minket együtt focizni, azt mondták, nem néztünk ki rosszul, ezen felbuzdulva meg is kérdeztem Balázstól, nem keres-e csatárt az Anzsi. Azért egy Eto’o, Kenesei pároshoz szívesen adnám a nevem, még akkor is, ha a levezetéshez pillanatnyilag fiatalnak érzem magam…

– Ezek szerint szilveszterre egy mahacskalai szerződést kívánt.
– Nem szoktam kívánni, hiszen nincsenek extra igényeim. Csupán arra vágyom, hogy mihamarabb rendeződjenek a család dolgai, illetve, hogy a Haladással jól teljesítsünk tavasszal. Amennyit játszom még, szeretném emlékezetessé tenni.

– Ez úgy hangzik, mintha már csak hónapokban gondolkodna.
– Na, a búcsúmeccsemet azért még nem kell szervezni. A szerződésem még másfél évig Szombathelyhez köt, ha lejár, meglátjuk, mi lesz. Ha jól megy, előfordulhat, hogy hosszabbítunk, az is megeshet, hogy másutt folytatom, amiként az is benne van a pakliban, hogy jövő nyáron már megrendezhetjük a búcsúmeccsemet…

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, KENESEI KRISZTIÁN MIT VÁR A HALADÁSTÓL TAVASSZAL, KERESSE A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik