Kinek kell Rudolf Gergely? A Haladásnak már nem

Vágólapra másolva!
2015.07.22. 11:32
null
Itt még a Haladás ellen játszott, de az biztosnak tűnik, hogy Rudolf Gergely (középen) nem szerződik Szombathelyre és nem marad az NB III-ba süllyedő Győri ETO-nál sem (Fotó: Földi Imre, archív)
Lassan már nincs olyan magyar élvonalbeli klub, amelynél nem került még szóba a 30 éves, 28-szoros válogatott Rudolf Gergely szerződtetése. Úgy tudjuk, a legutóbb Győrben szereplő, jelenleg szabadon igazolható támadó már a héten aláírhat valamelyik magyar klubhoz, de nagy kérdés, hogy melyikhez, mert bár a Nemzeti Sport Online-nak eddig nyilatkozó vezetők a tárgyalások tényét elismerték, egyúttal jelezték, nem tudtak megállapodni vele.

SZAVAZÁS

Ön szerint hol folytatja a pályafutását Rudolf Gergely?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Valóban tárgyaltunk vele, de ez a történet már lezárult. Tettünk neki egy nagyon jó ajánlatot, olyat, amilyet korábban még senkinek, de ezt nem fogadta el, így nem lesz a Haladás játékosa" – kommentálta röviden a Rudolf-ügyet a sportvezető.

Tóth annyit még hozzátett, hogy két különböző menedzser is ajánlotta nekik a csatárt, és miután elsőre nem sikerült megegyezni, a második ajánlásnál talán már hajlandó lett volna engedni korábbi igényeiből, de ekkor a Haladás már nem kívánt élni a lehetőséggel.

Az új szezonban az NB III-ban induló Nyíregyháza Spartacusnál is szóba került a nyíregyházi születésű támadó megszerzése, edzett is a csapatnál, de a klub tegnap közölte, hogy nem náluk folytatja. Korábban arról is lehetett hallani, hogy Debrecenben is szóba kerülhet a visszatérése, de ezt később a klubnál kizárták. Ugyanígy kizárható másik korábbi csapata, a Diósgyőr is, ahol a szurkolók nem zárták a szívükbe.

A 12 csapatos NB I-ből – a slusszpoén persze az lenne, ha végül nem is az első osztályban, hanem valamely nagy terveket szövögető NB II-es csapatnál kötne ki – a Békéscsabánál, a Honvédnál, az MTK-nál és a Vasasnál a magas fizetési igénye miatt kicsi az esély a szerződtetésére, bár úgy tudjuk, Angyalföldön például szóba került a neve. Ellenben a Ferencvárossal, melynél idén nyáron szóba sem jött. A hírek szerint egyébként megközelítőleg havi nettó tízezer eurós (hárommillió forintos) fizetéssel már elcsábítható Rudolf.

Ha a fenti csapatokat kihúzzuk a lehetséges kérők közül – a lehetséges külföldi érdeklődőkkel együtt, mert a korábbi tárgyalások elakadtak –, úgy marad a Videoton, Puskás Akadémia, Újpest hármas.

A fehérvári lehetőségről már júniusban hírt adtunk. Klubközeli forrásból úgy tudjuk, Rudolf mellett szól, hogy jól beszél franciául (mint ismert, 2005 és 2007 között a Nancyban futballozott), így könnyen megértetné magát Bernard Casonival (állítólag már találkoztak is), és mivel a francia vezetőedző még mindenképp erősítést tervez a támadósorba, kézenfekvő megoldás lenne a megszerzése. Bár egy keddi egyeztetést követően állítólag csökkent a szerződtetésének az esélye, de teljesen kizárni nem lehet a fehérvári folytatást.

Haladjunk tovább a sorban! A PAFC érdeklődéséről korábban már írtunk is, míg a legfrissebb pletykák az Újpesttel folytatott tárgyalásokról szólnak, de a magunk részéről jelen pillanatban a felcsúti folytatásra látunk nagyobb esélyt.

Már csak azért is, mert a Puskás Akadémia nagyon kilátástalan futballal rukkolt elő az 1. fordulóban az MTK otthonában, és Felcsúton, ha a szükség úgy kívánta, már eddig is hajlandóak voltak a vezetők nagyobb összeget – Rudolf fizetése ez a kategória lenne – áldozni a csapat megerősítésére. Eezen a nyáron Márkvárt Dávidért és Pekár Lászlóért is fizetni kellett, csakúgy mint télen Fiola Attiláért, míg két éve például Tischler Patrikért fizettek átigazolási díjat, a transfermarkt.de adatai alapján kétszázezer eurót.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIA FC-NÉL

Érkezők: Marko Dinjar (horvát, Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Fodor Ferenc (Nyíregyháza), Ivan Herceg (horvát, Maccabi Petah Tikva – Izrael), Branko Pauljevics (szerb, Pécsi MFC, szabadon igazolhatóként), Márkvárt Dávid (PMFC), Pekár László (Nyíregyháza), Pogacsics Krisztián (Győri ETO, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Horváth Tamás (Videoton), Zsótér Donát (Videoton, ismét kölcsönbe)

Kölcsönből visszatérők: Barcsay Márk (Videoton, ?), Károly Bálint (ZTE, ?), Tóth László (Balmazújváros)

Az utánpótlásból felkerültek: Zima Ádám, Pintér Bence, Mészáros Dávid

Kiszemeltek:Rudolf Gergely (Győri ETO, szabadon igazolható)

Távozók: Fábio Nascimento de Oliveira (brazil, Békéscsaba), Gajdos Zsolt (csákvári kölcsön után Szolnok), Lubos Hajdúch (szlovák – Skalica, Szlovákia, szabadon igazolhatóként), Szakály Dénes (Paks), Szélesi Zoltán (szabadon igazolható), Tamás Márk (DVTK, szabadon igazolhatóként), Tóth Balázs (visszavonult), Tóth László (Mezőkövesd), Vachtler Csaba (Balmazújváros, kölcsön után végleg szabadon igazolhatóként)

Kölcsönbe távozók: Braniszlav Danilovics (szerb, Videoton), Fényes Szabolcs (Csákvár), Molnár Tibor (Csákvár, ismét kölcsönbe), Oldal Tibor (Csákvár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Harsányi Zoltán (Mezőkövesd, ?), Hudák Martin (Videoton), Kleinheisler László (Videoton, ?), Tar Zsolt (Videoton, ?)

Távozhatnak: Tóth László (Mezőkövesd)
NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL

Érkezők: Koltai Tamás (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Lang Ádám (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Pátkai Máté (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Alhassane Soumah (guineai, Juventus – Olaszország)
Kölcsönbe érkezők: Braniszlav Danilovics (szerb, PAFC)

Kölcsönből visszatérők:Hudák Martin (PAFC, ?),Kleinheisler László (PAFC), Papp Máté (Dunaújváros, ?), Szekeres Adrián (Dunaújváros), Tar Zsolt (PAFC, ?)
Az utánpótlásból felkerültek:
Gábor Péter

Kiszemeltek: Rudolf Gergely (Győri ETO, szabadon igazolható)

Távozók: Juan Calatayud (spanyol, Atlético de Kolkata – India),Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Szofian Sakla (marokkói, szabadon igazolható), Sándor György (Perth Glory – Ausztrália, szabadon igazolhatóként), Stopira (zöld-foki-szigeteki, szabadon igazolható; érdeklődnek iránta: Hajduk Split – Horvátország), Tóth Balázs (PAFC-kölcsön után visszavonult)

Kölcsönbe távozók: Horváth Tamás (PAFC), Tomás Tujvel (szlovák, kecskeméti kölcsön után DAC – Dunaszerdahely, Szlovákia), Zsótér Donát (felcsúti kölcsön után ismét PAFC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Barcsay Márk (PAFC, ?)

Távozhatnak: Álvaro Brachi (spanyol), Szekeres Adrián
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik