Kondás: Jól kezdődött; Komjáti: összevissza szaladgáltunk

Vágólapra másolva!
2011.07.16. 08:59
null
Makadji Boukar és a Vasas nem tudta felvenni a versenyt a Lokival (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
A DVSC-TEVA tegnap 5–2-re győzött a bajnoki nyitányon a Vasas-Híd ellen. A hazaiakat irányító Kondás Elemér szerint minden úgy alakult, ahogy eltervezték. Az angyalföldiek szakvezetője szerint viszont több játékosa összevissza szaladgált a pályán, az új légiósok pedig kényelmesen sétálgattak.

„Kétségtelen, jól kezdődött – fogalmazott a bajnoki nyitányon elért 5–2-es siker után Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője. A találkozó elején már éreztem, megvan a kellő lendület bennünk, gólokat lőttünk, helyzeteket alakítottunk ki, minden úgy alakult, ahogy elterveztem. Megvolt a kellő dinamika, a játékosok motiváltak voltak, az elmúlt napokban éreztem rajtuk, nagyon várják már a rajtot."

A szakember a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, akkor sem pánikolt, amikor a Vasas két góllal szépített, néhány bekiabálással helyre tette a játékosait.

Kondás újságírói kérdésre kitért Adamo Coulibaly és a legutóbbi szezonban sokáig sérüléssel bajlódó Kulcsár Tamás remeklésére is.

„Utóbbi csak később kapcsolódott be a felkészülésbe, így az addigi edzéseken megversenyeztettem az elöl futballozókat. Kulcsár Tamás az egész felkészülés alatt jól játszott, gyors, fürge és gólérzékeny volt, ezért állítottam be a kezdőcsapatba. Lám, meghálálta a bizalmat" – mondta a szakember.

A Vasast irányító Komjáti András értetlenül áll csapata teljesítménye előtt.

„Sajnos nem úgy kezdtük a meccset, ahogy megbeszéltük. Az általam kért taktikából szinte semmi sem köszönt vissza a pályán, sokan összevissza szaladgáltak, nem volt meg a kellő összhang a csapatrészek között, így a Loki gyorsan vezetéshez jutott. Gyermeteg hibákat követtünk el, az öt gólból hármat hatalmas egyéni rontás előzött meg. Az új légiósok közül többen is pocsékul futballoztak. Ha én újoncként kerülök be egy csapatba, az első bajnokin biztos, hogy megfeszülök a pályán, odateszem magam minden ütközésnél, ha kell, leszaggatom az ellenfélről a mezét. Ezzel ellentétben nálunk többen csak sétálgattak. Ez így borzasztóan kevés" – fogalmazott a szakember.

DEBRECEN–VASAS 5–2

NEM VOLT JOGOS A BÜNTETŐ – BÁRÁNYOS


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik