Ligakupa: Perics-gól és döntetlen a Pécs-Vidin

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.18. 19:21
A labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjének első meccsén a Pécsi MFC a fehérváriaktól kölcsönkapott Milan Perics góljával szerezte meg a vezetést, de a Videoton Nikolics Nemanja révén egyenlített, így 1–1-es döntetlennel zárult a találkozó.

A PMFC és a Videoton március 1-jén bajnokin találkozott Pécsen, ma pedig a Ligakupában. Az 1–1-es döntetlennel záruló bajnokin az első félidőben a fehérváriak szerezték meg a vezetést. A mai találkozón azonban a meglehetősen tartalékos összeállításban pályára lépő pécsiek lőtték az első gólt.

Méghozzá éppen a Videotontól kölcsönkapott Milan Perics szólóját követően a 33. percben. 1–0

Ekkor a pécsiek már 2–0-ra vezethettek volna, ugyanis a 29. percben Perics kihagyott egy büntetőt (Tomas Tujvel kiütötte a labdáját), miután Vinícius a tizenhatoson belül buktatta Városi Viktort. A brazil védő két napon belül a második büntetőt hozta össze az ellenfélnek, hiszen vasárnap az NB I-ben is az ő megmozdulása után lőhetett 11-est a Győr, igaz, az is kimaradt.

A szünetig a Videotonnak volt még lehetősége az egyenlítésre, de Arturo Álvarez lövését Helesfay Donát bravúrral hárítani tudta.

A 61. percben azonban már tehetetlen volt a pécsi kapus, Álvarez és Nikolics Nemanja összjátékát követően utóbbi lőtt nyolc méterről laposan a hazai kapuba.

A folytatásban a Videotonnak volt több lövése, Álvarez volt a vendégek legaktívabb játékosa, aki előbb 18-ról durrantott mellé egy szép szóló végén, majd egy 23 méteres szabadrúgást tekert ugyancsak a kapu mellé.

A hajrában Nikolicsnak is volt még két nagy lehetősége. Szöglet utáni fejesénél Balogh Béla a gólvonalon állva mentett, majd Paraíba beadását fejelte hat méterről a kapu fölé, így maradt az 1–1-es döntetlen, akárcsak a bajnokságban. A visszavágót április 1-jén rendezik.

A TÖBBI MÉRKŐZÉSRŐL ITT OLVASHAT.

LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ
, 1. MÉRKŐZÉS
PMFC–VIDEOTON 1–1
G.: Perics (33.), ill. Nikolics (61.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik