Magyar Kupa: a Kecskemét a DVSC után a Siófokot is kiütötte

Vágólapra másolva!
2011.03.09. 18:47
Címkék
A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán a Kecskemét hazai pályán kiütéses, 5–1-es sikert aratott a Siófok ellen, és könnyen lehet, hogy ezzel a továbbjutást is eldöntötte.

Az elmúlt egy hétben a Kecskemét kétszer is három gólt szerzett a DVSC ellen (az MK-visszavágón 3–1-re, a bajnokságban 3–0-ra nyertek a kecskemétiek), már-már kezdett úgy tűnni, a kecskemétieknek mindig a Lokival kellene játszaniuk egy több gólos győzelemhez (a kupában az ősszel Debrecenben is 3–0-ra nyert a KTE), de ma hazai pályán a Siófokot is alaposan megszórták Tököli Attiláék az MK-negyeddöntő első meccsén.

A válogatott csatár már a 8. percben a vendégek kapujába fejelt Alekszandar Alempijevics beadásából (a siófoki kapus, Molnár Péter elsőre a lécre tolta a labdát, sőt az ismétlésnél is bele tudott ütni abba, de a partjelző már gólt jelzett).1–0

Két perc múlva már 2–0-ra vezetett a Kecskemét: Tököli tálalt Goran Vujovics elé, aki közelről a kapuba passzolt.

A szünetig még kétszer mattolták a hazaiak a siófoki védelmet. A 22. percben Tököli átlépte Bori Gábor középre passzolt labdáját, amelyet Vujovics a bal alsóba helyezett (3–0).

Nem sokkal a szünet előtt egy bal oldali szöglet után Vladan Szavics a tizenhatos sarkánál csinált egy cselt, majd kilőtte a jobb felsőt (4–0).

A 47. percben a télen Kecskemétről Siófokra szerződő Csordás Csaba egy veszélyes lövéssel szögletet harcolt ki, majd a sarokrúgásból Márton Dávidnak köszönhetően szépítettek a vendégek (4–1).

Az 5–1-es végeredmény már a 49. percben kialakult: Foxi lövése Fehér Zsolt lábáról pattant a siófoki kapuba.

A Magyar Kupa negyeddöntőjének tegnapi eredményeit itt olvashatja! A mai Honvéd–Videoton mérkőzés később kezdődött.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
KTE-ERECO–BFC SIÓFOK 5–1 (4–0)
Kecskemét, 1500 néző. Vezette: Veizer R. (Berettyán P., Horváth R.)
KTE: Ribánszki – Gyagya, Radanovic, Balogh B., Mohl – Alempijevics, Szavics (Ebala, 72.), Bori – Litsingi, Tököli (Foxi, a szünetben), Vujovics (Bertus, 64.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
SIÓFOK: Molnár P. – Mogyorósi (Pécseli, a szünetben), Fehér Zs., László A., Márton D.– Melczer, Lukács T., Ludánszki, Katona A. (Horváth A., a szünetben) – Délczeg, Csordás (Marozsán, 64.). Vezetőedző: ifj. Mihalecz István
G: Tököli (8.), Vujovics (10., 23.), Szavics (41.), Fehér Zs. (49. – öngól), ill. Márton D. (46.)

MESTERMÉRLEG

Tomiszlav Szivics: – Komolyan vettük a mérkőzést, és olyan eredményt értünk el, ami nagyon biztató a visszavágóra. A második félidőben kicsit leeresztettünk, ami érthető, ugyanakkor azt szeretném, ha a fejekben az lenne, hogy egy mérkőzés kilencven percig tart.
Ifj. Mihalecz István: – Ezt a meccset túlélni, és nem megélni akartuk. Az első félidőben annyira kellett volna tisztelni a játékot és magunkat, hogy megfelelően koncentráljunk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik