Már ponttal a csapatok a gól nélküli Vasas-Haladás után

Vágólapra másolva!
2011.08.06. 19:35
null
Bárányos Zsolt (jobbra) végül bekerült a Vasas kezdőjébe, de sok emlékezetes megmozdulása neki sem volt<br />(Fotó: Veres Viktor)
Címkék
A labdarúgó NB I 4. fordulójában két nullapontos együttes találkozott a Fáy utcában: a Vasas a Haladást fogadta. Az angyalföldiek próbáltak támadólag fellépni, de a szombathelyieknek akadtak nagyobb helyzeteik az első félidőben. A folytatásban a legemlékezetesebb momentum Polényi Gábor és Lubos Ilizi nevéhez fűződött, a két játékos nem értette meg egymást, és kis híján összehozott egy öngólt. A gól nélküli döntetlen révén mindkét gárda megszerezte első pontját a bajnokságban, de valószínűleg egyik sem elégedett az eredménnyel.

Mindkét csapatnak égetően szüksége volt a pontokra, az elmúlt bajnokikon ugyanis a Haladásnál a Pécs, a Honvéd és a Gyõr is jobbnak bizonyult, míg a Vasas a Debrecen, a Pécs és a Honvéd ellen maradt alul. A meccs előtt egy dolog volt biztosra vehető, mégpedig az, hogy a két egyaránt nullapontos együttes közül legalább egy már nem nullával kezdi meg a felkészülést az ötödik körre.

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez az NB I-ben a Vasas-Híd?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az összeállításokat böngészve a legnagyobb érdekesség az volt, hogy a szerdai centenáriumi meccs utáni nyilatkozata miatt az érdeklődés kereszttüzébe kerülő karmester, Bárányos Zsolt is bekerült a Vasas kezdőjébe, úgy látszik, a történtek ellenére is bizalmat szavazott neki Komjáti András vezetőedző.

Honma Kazuo már a meccs elején könnyen megszerezhette volna a vezetést a Vasasnak, Bárányos jobb oldali szöglete után azonban elment a légiós lábai előtt a labda. A túloldalon Nagy I Gábor beadására Halmosi Péter érkezett középen, pörgetése nem sokkal kerülte el a Ilizi kapuját.

A Vasas próbált a korábbi meccsekhez képest támadóbban fellépni, de a veszélyesebb helyzetek a Haladás előtt adódtak. Főleg Kenesei Krisztián volt aktív ezen a téren: társai kétszer is remek ütemben ugratták ki, először az oldalhálót találta el, majd pedig Ilizi védett.

A kettő helyzet között Marko Simicnek volt egy nagy lehetősége, de Katona Máté beadása után közelről fölé fejelt. A félidőt egy Kenesei-szabadrúgás zárta le, a Vasas hálóőre leért, és védte a jobb alsóba tartó kísérletet.

A folytatásra leült a mérkőzés, és egy időszakra a kemény belépők vették át a főszerepet a foci helyett. Két vitatott szituáció után is hevesen reklamáltak az érintettek: először Korolovszky Gábor kezére pattant a labda a Haladás tizenhatosán belül egy szöglet után, majd a túloldalon kilépő Irhás Ignácot húzta vissza Katona, a bíró sípja mindkét esetben néma maradt.

A játékrész legemlékezetesebb momentuma csak ezután következett, amikor nem értette meg egymást Polényi Gábor és Ilizi: a védő hátra fejelt labdája elment a kimozduló kapus mellett, de a hálóőr visszasprintelt, és még a gólvonal előtt szögletre ütötte a játékszert.

Gólt nem hozó meccsen a csapatok legfeljebb annak örülhettek a lefújáskor, hogy három vereség után megszerezték első pontjukat.

VASAS–HALADÁS 0–0

ADDIG DOLGOZOM, AMÍG HAGYJÁK – KOMJÁTI

MESTERMÉRLEG

„Aránylag alacsony színvonalú mérkőzést láthattunk, a küzdelem dominált, igazi játék nem alakult ki, de az egy pontot is meg kell becsülni” – értékelte a látottakat Komjáti András a Vasas vezetőedzője a SportTv-nek.

„Négy százszázalékos helyzetünkben talán ha egyszer találtuk el a kaput, fizikálisan jobbak voltunk, egy megnyert meccset engedtünk ki a kezeink közül. Négy tizenkilenc éves játékos szerepelt nálunk, övék a jövő, de az első osztályhoz még érniük kell. Hiszek benne, hogy el tudunk indulni felfelé” – nyilatkozta Aczél Zoltán, a Haladás vezetőedzője.

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ
Vasas–Szombathelyi Haladás 0–0
AZ ÁLLÁS
1. Győri ETO FC 4 4 5–1 +4 12
2. Lombard Pápa Termál FC 4 3 1 5–1 +4 10
3. Budapest Honvéd 4 3 1 13–4 +9 9
4. DVSC-TEVA 3 3 8–2 +6 9
5. Pécsi MFC 3 3 5–2 +3 9
6. Kecskeméti TE 3 2 1 8–4 +4 6
7. Videoton FC 3 2 1 6–2 +4 6
8. DVTK 4 1 1 2 6–6 0 4
9. Kaposvári Rákóczi 4 1 1 2 4–7 –3 4
9. MVM Paks 3 1 1 1 4–7 –3 4
11. BFC Siófok 3 1 2 2–3 –1 3
12. Ferencvárosi TC 3 2 1 3–4 –1 2
13. Szombathelyi Haladás 4 1 3 2–6 –4 1
14. Vasas-HÍD 4 1 3 3–11 –8 1
15. Újpest FC 3 3 0–4 –4 0
16. ZTE FC 4 4 2–12 –10 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik