Megszerezte első góljait és első pontját az Újpest

Vágólapra másolva!
2011.08.14. 20:12
null
Az újpestiek először szereztek pontot és gólt ebben az idényben (Fotó: Grnák László)
Címkék
A labdarúgó NB I 5. fordulójában a 11. helyen álló Kaposvár az eddig nulla rúgott góllal nulla pontot szerző, új edzővel érkező Újpestet fogadta. A fordulatos mérkőzésen megszerezte első góljait és pontját a mérkőzést kilenc emberrel befejező Újpest.

Érdekesnek ígérkezett a találkozó, mert a szeszélyes Kaposvár azt az Újpestet fogadta, amely négy forduló alatt nulla pontot és ugyanennyi gólt szerzett, emiatt aztán Mészöly Gézát Zoran Szpisljak váltotta kispadján. Mesélhetnénk még a sérült Vermes Krisztián, Kiss Zoltán, Litauszki Róbert, Rubus Tamás, Balajti Ádám, Remili Mohamed, Kovács Dániel, Takács Zoltán, Kabát Péter kilencesről, vagy arról, hogy az angol szövetség nem küldte el az új szakvezető pro-licences végzettségét igazoló papírt, így Víg Péter volt jegyzőkönyvileg ma az Újpest-edző; de a lényeg az, hogy már a hatodik percben összehozott egy büntetőt a Kaposvárnak Egerszegi Tamás, aki a 16-oson belül nemes egyszerűséggel lerúgta Balázs Benjámint. A megítélt büntetőt Milan Perics magabiztosan értékesítette, majd jöhetett a szokásos, kamerába nyomott Perics-puszi. 1–0.

Szpisljak még nem ülhetett a kispadon
Szpisljak még nem ülhetett a kispadon

Az unalomig koptatott kapcsolatot a szegény ember és az ág között tovább boncolgathattuk, amikor a 24. percben az eltiltása letelte után végre pályára lépő rutinos védőnek, Fehér Csabának kifordult a bokája, a helyére beálló fiatal Szokol Zsolt pedig hat perc múlva piros lapot kapott. Meglehet, kissé szigorúan, mert bár hátulról megrúgta Balázst az újpesti, de a 16-os bal oldalánál történt az eset, és noha érkeztek belül társak, mondhatni, nem volt nyilvánvaló gólhelyzet – Berger József játékvezető mindenesetre nem sokat vacillált.

A támadó középpályás Barczi Dávid helyére be is állt gyorsan a szűrő Üveges Szabolcs, de nem ezért alakíthatott ki gyors egymásutánban négy kisebb-nagyobb gólhelyzetet is a lila-fehér alakulat, hanem azért, mert a hazai játékosok a kiállítás után mintha máris a hármas sípszót várták volna. Az már más kérdés, hogy megengedheti-e magának a jelenlegi Újpest, hogy például Rajczi Péter öt méterről a kapus ölébe rúgja a labdát?

Ami késik, nem múlik (hogy egy másik közhelyet is elsüssünk), a második játékrész elején egyenlített az Újpest, megszerezvén első gólját ebben a bajnokságban: egy bal oldali szögletet Pollák Zoltán estében kanalazott kapura, a labdát Lubos Hajdúch kapus csak kiütni tudta, két lépésről az egyedül hagyott Dvorschák Gábor pedig nem hibázott. 1–1

Ment, ment előre ezek után a Kaposvár, de nem sok eredménnyel, be is hozta Sisa Tibor a klasszikus erőcsatár Miroszlav Grumicsot. Beállt még a megsérült Petar Mudresa helyére Jánvári Gábor is, aki a nyáron az NB III-as, Szabolcs megyei Tiszakanyárról igazolt Kaposvárra, és most a Feyenoordtól visszatérő Simon Krisztiánt levette a pályáról.

Egyre izgatottabban nézte Szpisljak a mérkőzést a lelátón sportigazgatója, Leo Beenhakker oldalán, mert megérezte, nagy esélyeik vannak az egy pont megszerzésére. A hajrára fordulván egyre többet támadott az elfáradó Újpest mellett a hazai gárda, de Perics két lövése is elkerülte a kaput (egyik sem túl jól sikerült), Kulcsár Kornél pedig hiába hozta magát kitűnően helyzetbe, 16 méterről mellé durrantott.

Újabb támadót küldött a pályára Sisa a 76. percben a moldovai válogatott Serghei Alexeev személyében, aki nem sokkal később gyönyörűen vett le egy hosszú indítást, majd eltűnt a 16-oson belül Üveges szorításában – mozdulatáról lerítt, hogy a légiós nagyon el akart esni, így nem ítélt büntetőt a játékvezető. Továbbra is az átlövések voltak igazán veszélyesek a vendéglátók részéről, Drazen Okuka például 17-ről kevés híján kilőtte a jobb felsőt.

A hajrá őrültre sikeredett: a 85. percben Alexeev esernyőzte be a 16-osnál Dvorschákot, majd a 11-es pontról a kapusba bombázott, de érkezett Milan Perics, aki a kipattanót 14 méterről, jobbról a hosszúba lőtte. A labdába kézzel még belekapott Dvorschák, de ez már nem osztott, nem szorzott. 2–1

Még mielőtt azt hihettük volna, hogy megadja magát az Újpest, Rajczi Péter egyenlített: a 88. percben egy bal oldali beadást Darko Markovics fejelt a túloldalról Rajczi elé, aki az ötösről a kapuba belsőzte a labdát. 2–2

Nem sokkal később a gólszerző megszerezte második sárgáját, és pár perccel hamarabb ment az öltözőbe, mint társai, de a lényegen ez nem változtatott: a lelátón lévő új edzővel, Zoran Szpisljakkal megszerezte első találatait és első pontját az Újpest.

SEJTETTEM, HOGY KIEGYENLÍT AZ ÚJPEST – SISA TIBOR

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. DVSC-TEVA 5 5 11–3 +8 15
2. Győri ETO FC 5 5 8–3 +5 15
3. Pécsi MFC 5 4 1 8–4 +4 13
4. Budapest Honvéd 5 4 1 14–4 +10 12
5. Lombard Pápa Termál FC 5 3 1 1 5–3 +2 10
6. MVM Paks 5 2 2 1 7–8 –1 8
7. Kecskeméti TE 5 2 1 2 10–7 +3 7
8. DVTK 5 2 1 2 8–6 +2 7
9. Videoton FC 4 2 2 7–4 +3 6
10. Kaposvári Rákóczi 5 1 2 2 6–9 –3 5
11. BFC Siófok 4 1 1 2 3–4 –1 4
12. Szombathelyi Haladás 5 1 1 3 3–6 –3 4
13. Ferencvárosi TC 5 2 3 3–6 –3 2
14. Újpest FC 5 1 4 2–8 –6 1
15. Vasas-HÍD 5 1 4 5–14 –9 1
16. ZTE FC 5 5 2–13 –11 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik