Megvan a Fradi új kapusa, Dibusz aláírt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.15. 14:01
null
Dibusz Dénes a Fradi játékosa lett (Fotó: Facebook/Fradibusz Hálózat)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros hivatalos honlapján közölte, hogy szerződést kötött Dibusz Dénessel. A 23 esztendős kapus a bajnoki rivális PMFC-től érkezett, három és fél évre írt alá.

 

 

A Nemzeti Sport Online számolt be róla elsőként, hogy a PMFC-től távozó Dibusz Dénes a Ferencvárosban folytathatja pályafutását. A 23 éves kapus el is hagyta a nehéz anyagi helyzetben lévő pécsi klubot, és az FTC szerdai bejelentése szerint aláírt a zöld-fehérekhez. Dibusz három és fél évre szóló kontraktust kötött a klubbal.

„Dibusz Dénes a 2008–2009-es szezonban, a másodosztályban debütált a PMFC első csapatában. Az akkor 18 esztendős kapus az NB II-es sorozat mellett a Magyar Kupában is szerepet kapott.

Dibusz a következő szezontól vált a Pécs első számú kapusává. Az idény második fordulójában kapta meg a lehetőséget, amellyel sikerült élnie: a hátralévő 29 összecsapás mindegyikén az ő nevével kezdődött a baranyai gárda összeállítása. Ez az év duplán sikeres volt a kapus számára, hiszen a Péccsel feljutást ünnepelhetett.

Dibusz tehát egy szinttel feljebb bizonyíthatott. A játékos csapaton belüli helyzete az NB I-ben sem változott, a 2011–2012-es és a 2012–2013-as szezon alatt csupán egyetlen bajnokit hagyott ki, és fiatal kora ellenére az NB I egyik legmegbízhatóbb kapusává vált. A játékos teljesítménye együttesünk figyelmét is felkeltette, és a sikeres tárgyalásoknak köszönhetően a felek ma szerződést kötöttek egymással” – írja a fradi.hu a kapusról, aki a zöld-fehérek idei első szerzeménye.

Dibusz Csepregi György és Schultz Levente menedzserek közreműködésével került a zöld-fehérekhez.

„Dénest még játékos-pályafutásomból ismerem, hiszen a csapattársam volt Pécsen. A PMFC akkori vezetőedzője, Kiss László már 19 évesen a kapuba állította őt, és egyből látható volt, kiegyensúlyozott teljesítményére képes, hiszen az ő játékának is köszönhetően a csapat feljutott az NB I-be. Ezzel is bizonyította, nem ijed meg a kihívásoktól. Nyilvánvaló, hogy vannak tényezők, amelyekben még fejlődnie kell, de az alapképességei megvannak ahhoz, hogy a legjobb hazai kapusok közé kerüljön, és a Ferencvárosnál is bizonyítsa, értékes játékos. Az U-válogatottakból már jól ismeri a csapat eddigi első számú kapusát, Jova Leventét, egészséges rivalizálás alakulhat ki közöttük” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Dibusszal kapcsolatban a játékosként a Ferencvárosban is megforduló Schultz Levente.

 

„Örülök, hogy itt lehetek, nagyon jó érzés. Az ország legsikeresebb, legnépszerűbb csapatához érkeztem, minden labdarúgónak megtiszteltetés, ha ilyen együtteshez tartozhat. Mindenkinek az volt az érdeke, hogy minél előbb pont kerüljön az ügy végére, és nekem is az a legjobb, ha már annál a csapatnál kezdem meg a felkészülést, ahol a későbbiekben szerepelni fogok, ezért örültem, hogy gyorsan lezajlott a folyamat” – mondta az átigazolásáról Dibusz Dénes a fradi.hu-nak.

„Eddig egy évet töltöttem Pécstől távol, amikor Barcson szerepeltem kölcsönben, így biztosan nagy változások előtt vagyok, de állok a kihívás elé. Munkás évek voltak, feljutottunk az NB II-ből, az NB I-ben helyt kellett állni, a feladatokat sikerrel vettük, úgy gondolom, ennek is az eredménye, hogy a Ferencvárosnál felfigyeltek rám.”

„Pörgős, jó edzésen vagyok túl, a társak is pozitívan viszonyultak hozzám – mesélt az első napjáról a kapuvédő. – Bízom benne, hogy sikeres időszak lesz az elkövetkezendő. Nagy és fanatikus szurkolótáborral rendelkezik a csapat, ez plusz embert jelenthet minden mérkőzésen, ezt már én is megtapasztalhattam a korábbi fellépéseken. A Fradit a játékosállomány alapján én a Videotonnal és a Debrecennel láttam egyenértékűnek, sajnos, a csapatnak volt egy rosszabb periódusa a bajnokság vége felé, ezért az első hely távol van, de a dobogóra odaérhet a csapat.”

„Szeretnék védeni, tudom, hogy meg kell harcolni Jova Levivel az első számú kapusposztért, de szeretem a kihívásokat, a versenyhelyzetet. Mi jóban is vagyunk, biztosan segíteni fogjuk egymást az edzéseken és a meccseken, és ez mindkettőnket jobb teljesítményre fog sarkalni.”

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Dibusz Dénes (Pécsi MFC)
Távozott/távozhat:Gerson Guimaraes Ferreira Junior (brazil, ?), Kunsági Roland (?)
Kiszemeltek: Fiola Attila (MVM-Paks), Fülöp Márton (szabadon igazolható, legutóbb Aszterasz Tripolisz – Görögország), Nemanja Koszovics (montenegrói, FK Cselik Niksics – Montenegró)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik