Mészöly szerint az Újpest nem elég agresszív

Vágólapra másolva!
2010.11.05. 13:01
null
Mészöly Géza több agresszivitást vár csapatától (Fotó: Török Attila, archív)
Címkék
A labdarúgó NB 13. fordulójában ma két mérkőzést rendeznek: a korábbi újpestieket soraiban tudó Kecskemét a legutóbbi két bajnokikat elveszítő fővárosiakat látja vendégül, míg a Győr féltucat sérültje nélkül léphet pályára Kispesten a Honvéd vendégeként.

Az Újpest vezetőedzője, Mészöly Géza a fővárosi klub hivatalos honlapjának adott interjúban elmondta, hogy a legutóbbi két bajnokin elsősorban nem a játékkal, hanem a hozzáállással voltak gondok.

„A mentalitásunkat vissza kell állítani a Pápa és a Paks elleni mérkőzés előttire. Szeretném hangsúlyozni, természetesen nem arról van szó, hogy nem akarunk nyerni, hanem arról, hogy nem szabad azt gondolnunk, mi majd szép játékkal, remek akciókat vezetve lefutballozzuk az összes ellenfelet. A labdarúgás nem erről szól, a győzelemhez szükség van egészséges agresszivitásra is" – mondta Mészöly csapata mai, Kecskemét elleni bajnokija előtt.

„Tulajdonképpen nehéz helyzetben van mindkét csapat, ezért nagyon feszült és szoros mérkőzésre számítok pénteken. Szerintem hasonló felfogásban lép majd pályára mind a két együttes, biztosan nem adják fel támadó szellemű taktikájukat a hazaiak sem. Akárhogyan is szerepeltek eddig a bajnokságban a kecskemétiek, jó játékosok alkotják a keretüket. Támadóik közül többek között Francis Litsingire és Tököli Attilára kell figyelnünk, hátul pedig olyan, kiegyensúlyozott teljesítményre képes futballistáik próbálnak majd megállítani minket, mint Balogh Béla vagy Némedi Norbert" – fogalmazott a szakember.

Az újpestieknél Takács Zoltán ma esti bevetése még kérdéses, Sitku Illés viszont felépült, ám még nincs tökéletes állapotban, így nem valószínű, hogy pályára lép, míg a combsérüléssel bajlódó Rubus Tamás biztosan nem játszik. Szemben a kecskeméti Gyagya Attilával, aki felépült korábbi sérüléséből.

Érdekesség, hogy a kecskemétiek közül Foxi és Litsingi Újpestről szerződött a KTE-hez, de Christian Ebala, Némedi Norbert és Csordás Csaba is játszott a liláknál, Sindou Dossót pedig tesztelték a IV. kerületiek.  

Kispesten a mai, Győr elleni meccs előtt abban bízhatnak a szurkolók, hogy ezúttal nem az antifutball diadalmaskodik, mint a két gárda legutóbbi kispesti bajnokiján, április 3-án. A tavaszi gól nélküli döntetlen után a vendégek tulajdonosa, Tarsoly Csaba csak annyit mondott: „ez borzalmas volt."

Az elmúlt héten mindkét együttes két gólt szerezve győzött (a Kispest Fehérváron, a Győr otthon a KTE ellen, igaz, ez utóbbi mérkőzésen az ETO egyik gólja büntetőből született) – ez némi reményt ad a találkozóra kilátogatók számára, hogy a masszív védelmek ellenére azért gólt is láthatnak.

A győriek helyzetét nehezíti, hogy sok a sérült, a jelek szerint Valentin Babic, Szabó Ottó, Vladimir Djordjevics, Mihai Nicorec, Tokody Tibor és Szasa Sztevanovics sem léphet pályára, de kérdéses Ji-Paraná játéka is.

Mindkét mai találkozót nyomon követheti élő, szöveges tudósításunkból!

A 13. FORDULÓ PROGRAMJA
November 5., péntek  
KTE-Ereco–Újpest FC 17.00 (Tv: Sport M)
Bp. Honvéd–Győri ETO 19.00 (Tv: Duna Tv)
November 6., szombat  
Kaposvár–Videoton 15.00 (Tv: Sport1)
Paks–Siófok 16.00
Lombard Pápa–Vasas 16.00
Haladás–MTK 16.00
ZTE–Ferencváros 17.30 (Tv: Sport1)
November 7., vasárnap  
DVSC-TEVA–Szolnoki MÁV 17.30 (Tv: Sport2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik