NB I: már szombaton „lejátsszák” a Vasas-Fradi rangadót

Vágólapra másolva!
2011.08.25. 17:17
Címkék
A FociFesztivál és a Vasas–FTC mérkőzés szervezőinek együttműködésének eredményeképpen augusztus 27-én, szombat 11 órakor a telki edzőközpontban tizenegyesrúgó-versenyt rendeznek a két rivális csapat között.

Az előzetes „büntetőpárbajt" Urbán Flórián vezeti. A Vasastól Marko Simics, Farkas Balázs, Kocsis Gábor lép a fűre, míg a ferencvárosiak Lipcsei Pétert, Keller Józsefet és Szekeres Tamást küldik a pályára.

A FociFesztivál eseményére váltott 500 forintos belépő teljes egészében levonható a Vasas–FTC rangadó jegyének vételárából, így kedvezményes áron 1300 Ft és 2000 Ft-ért, lehet majd megtekinteni az örökrangadót a Puskás Ferenc Stadionban – vasárnap 18 órától.

Mint ismert, a hét végén a legendás létesítményben játssza bajnokiját egymás ellen a Vasas és a Ferencváros. A találkozó előtt pedig a két együttes All Star-csapata (melyben a két klub legendái lépnek pályára) méri össze tudását.

EGYKORON A BAJNOKI CÍMRŐL DÖNTÖTT EZ A RANGADÓ

Nyolcvanezren biztosan nem lesznek vasárnap a Puskás Ferenc Stadionban, de talán nyolcezren sem. Nagy kérdés, mennyire hozza lázba a szurkolókat a Vasas–Ferencváros nosztalgiarangadó, amelyet hosszú évek után rendeznek ismét a legnagyobb magyar arénában.

 

A szervezők, az angyalföldi klub vezetői mindenesetre bíznak benne, hogy a két csapat igencsak lehangoló idei szereplése ellenére sokan látogatnak majd ki a stadion egyik búcsúrendezvényére. Sokunk kedvenc sporttelepét a tervek szerint hamarosan lebontják, átalakítják, így tulajdonképpen a vasárnapi Vasas–Fradi no meg a bajnoki mérkőzést megelőző All Star-gála jelenti a klubcsapatok búcsúját a létesítménytől.

 

Ha a jelen nem is túl fényes Angyalföldön és a Ferencvárosban, a múlt annál dicsőbb, és nem akármilyen élményt jelenthet újra a zöld gyepen látni Izsó Ignácot piros-kékben vagy Ebedli Zoltánt zöld-fehérben. Ők ketten sokat mesélhetnének a hetvenes évek kettős rangadóiról, amelyeket többször is hatvan-, hetven-, nyolcvanezren figyeltek a Népstadionban.

 

Igazi nosztalgiadélután lehet ez a vasárnapi a régmúlt idők kedvenceivel, hogy aztán kifussanak a pályára a mostani vasasosok és fradisták, egyetlen céllal: végre győzni az idei bajnokságban! Ez is komoly motivációt jelent, elkélne tehát a szurkolás mind a piros-kék, mind a zöld-fehér oldalról. Arról nem is beszélve: azok, akik kilátogatnak, utoljára szurkolhatnak bajnoki találkozón ebben a legendás, megannyi felejthetetlen csatát megélt szentélyben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik