NB I: német befektető magyar csapatot venne - FTC, Újpest, Honvéd vagy KTE?

Vágólapra másolva!
2011.03.11. 10:18
Címkék
Az SMI menedzseriroda közreműködésével egy német üzletember megvásárolná az egyik magyar futballklub ötvenegy százalékos tulajdonrészét.

„Aki átfutja a megbízólevelet, meggyőződhet ügyfelem feddhetetlenségéről” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak az SMI menedzseriroda magyarországi képviselője, Varga Endre.

„A szóban forgó úr Németországban tekintélyes üzletembernek számít, szponzorként a német futballban is jelen van. Az ő felkérésére, Mátyás Tibor segítségével egyeztetek magyar klubokkal, természetesen nem az összessel. Elképzeléseink szerint a Ferencváros, Újpest, Budapest Honvéd, Kecskemét négyesből kerülhet ki az az egyesület, amelyikbe beszállna, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy a gárdát magyar edző irányítsa, a keretet zömében magyar labdarúgók alkossák, viszont a klub a Németországban bevált modell szerint működjön. Tudom, hogy megbízómnak milyen elképzelései vannak, a feladatom elsősorban az, hogy a megbeszélések lezárultával a figyelmébe ajánljam azt a csapatot, amelynek vezetői hasonlóképpen gondolkodnak. Ha netán egynél több klub is megfelel a kritériumoknak, az sem baj, legalább lesz választási lehetőség" – tette hozzá Varga.

A Ferencvárosban, a Stadler FC-ben, Diósgyőrben, majd Pécsett töltött évek után nyolc esztendőn át a Bundesliga második vonalában, illetve a Regionalligában futballozó Varga Endréről (aki jelenleg az NB II-es BKV Előre labdarúgója) nem árt tudni, hogy közbenjárásával került Massimo Morales Kispestre.

Adódik a kérdés: ha a tárgyalások sikerrel zárulnak, az olasz szakember visszatér Magyarországra?

„Nem! – érkezett a határozott válasz. – Noha kiváló edzőről van szó, mint mondtam, a csapatot magyar tréner irányítaná. Ennyire persze nem érdemes előre szaladni, mert a megállapodás még meg sem köttetett, ráadásul nem is áll szándékunkban megzavarni a szóban forgó együttesek hétköznapjait. A megbízóm azt akarja, hogy ne csak a vevő, hanem az eladó is elégedett legyen. Vagyis korrektül menjen minden – ahogy az Németországban szokás.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik