Nem német, hanem magyar cégcsoport lesz a Vasas új tulajdonosa

Vágólapra másolva!
2012.03.15. 17:45
null
Az 5. fordulóban Győrben egygólos vereséget szenvedett a Vasas, a visszavágó egyelőre kérdéses<br />(Fotó: NS-archív, Németh Ferenc)
Címkék
A Vasas labdarúgócsapatát működtető kft.-ben többségi tulajdonrészét birtokló Híd Akvizíciós Zrt. úgy döntött, hogy nem a német befektetőnek, hanem egy magyar cégcsoportnak adja át tulajdonrészét. Az angyalföldi klub erről sajtóközleményben adott tájékoztatást.

 

ÜGYEKKEL TELI HÓNAPOK
Az elmúlt hetekben, még inkább hónapokban folyamatosan arra utaló hírek érkeztek Angyalföldről, hogy a Vasasnál súlyos anyagi gondok vannak. Mint korábban beszámoltunk róla, a Kaposvár és Pécs is feljelentette a piros-kékeket a Magyar Labdarúgó-szövetségnél, mert utóbbiak nem rendezték adósságukat a tőlük igazolt játékosok, név szerint Farkas Zoltán és Makadji Boukar után. Csedomir Pavicsevics volt Vasas-játékosként, míg Komjáti András volt Vasas-edzőként fordult az MLSZ-hez, szintén nem rendezett tartozás miatt, míg Goran Arnaut hasonló ok miatt már az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elé vitte az ügyet.
A Vasas a bajnokság hét végi, 20. fordulójában a Győri ETO-t fogadja, az angyalföldi játékosok – akik nem hivatalos hírek szerint négy-öt hónapja hiába várnak a szerződésben foglalt pénzükre – pályára lépés helyett sztrájkot helyeztek kilátásba, kérdés, hogy a most történteket követően mennyiben változtatják meg szándékukat, illetve történik-e érdemi változás a találkozóig. Értve ezalatt a tartozások bármilyen szintű rendezését.

„Az új tulajdonosi kör, amely élén a HunGast cégcsoport áll, a Kubala Akadémia megalapításával és a Vasas utánpótlásának magas színvonalú finanszírozásával erős alapot teremtett ahhoz, hogy Faragó Attila az üzletrész eladásával az ő kezükbe tegye le az első osztályú csapat jövőjét” – áll a közleményben, amelyből azt is megtudhatjuk, hogy az eddig egyszázalékos tulajdonrésszel bíró anyaegyesület, a Vasas SC is hangsúlyosabb szerepet vállal a jövőben.

„Az utánpótlás- és a felnőttgárda egy kézbe kerülésével tekintélyes plusz források nyílnak meg a Vasas Kubala Akadémia számára, és a Híd Akvizíciós Zrt. biztosítva látja annak a koncepciónak a folytatását, hogy a jövőben saját nevelésű magyar fiatalokat buzdítsanak a mérkőzésekre kijáró szurkolók” – festett a szurkolók számára biztató jövőképet a közlemény.

„A Híd Akvizíciós Zrt. az elmúlt év elején a megszűnés határán szállt be az angyalföldi futballba, és jelentős befektetések árán biztosította a piros-kék klub fennmaradását, annak élvonalbeli tagságát. Faragó Attila, a Híd Akvizíciós Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a lehető legjobb döntés született, hogy a Vasas a jövőben is megőrizze a magyar és a nemzetközi futballban oly sok küzdelem által kivívott méltó pozícióját.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik