NS-rangsor: hat debreceni az év csapatában, Coulibaly és Szakály nélkül

Vágólapra másolva!
2012.06.01. 09:24
Címkék
Debreceni fölény az Év csapatában: a tizenegy posztból haton a bajnoki címet megszerző DVSC-Teva futballistái végeztek az élen a Nemzeti Sport osztályzatai alapján. A teljes védelmet és a középpálya háromnegyedét kisajátították maguknak – érdekesség ellenben, hogy a csatárok között nem találunk játékost az aranyérmestől. Ott a Győr, a Videoton és némi meglepetésre a Pécs adta a legjobbakat. De nemcsak Adamo Coulibalynál akadt az egész szezont tekintve jobb átlagot produkáló rivális a posztján, hanem a csapatkapitányként irányító Szakály Péternél is.

Összehasonlítva az idény végi posztonkénti rangsort az ősz végén felállítottal, a tavaszi teljesítmények alapján kizárólag a támadó középpályás posztján történt előzés. A debreceni Selim Bouadla formája a bajnokság második felében kiemelkedett a mezőnyből, és a kecskeméti Vladan Szavics helyét foglalta el, igaz, korábban a montenegrói légiós Tomiszlav Szivics vezetőedzőnél inkább védekező feladatot kapott.

Keressük az év csapatát – szavazzon az NB I legjobbjaira!

A NEMZETI SPORT ONLINE PÉNTEKEN ZÁRJA LE A SZAVAZÁST!

A többi változás annak az eredménye, hogy Gyagya Attila és Nenad Novakovics sérülés miatt nem javíthatott az átlagán, Danilo Svájcba igazolt a télen, míg Budovinszky Krisztián kikerült a Diósgyőr első csapatából.

Az egy évvel korábbi rangsort böngészve kijelenthető, kizárólag Böde Dániel állandósította a formáját, még úgy is, hogy a paksi támadó a bokasérülése után visszafogottabban teljesített a tavasszal. André Alves, Marko Andjics és Lázár Pál már nem futballozik Magyarországon, Oláh Lóránt a Ferencvárosban meg sem közelítette a korábbi teljesítményét, de hasonló mondható el Éger Lászlóról és Szűcs Lajosról is.

A 2011–2012-ES IDÉNY CSAPATÁT MEGTALÁLJA A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN, AMELYBEN – POSZTONKÉNT ELOSZTVA – PONT EGY CSAPATRA VALÓ SZAKÉRTŐ ÉRTÉKEL: CSANK JÁNOS, FEHÉR CSABA, KARDOS JÓZSEF, IHÁSZ KÁLMÁN, NYILAS ELEK, LIPCSEI PÉTER, BOGNÁR GYÖRGY, TÓTH ANDRÁS, KIPRICH JÓZSEF, DZURJÁK JÓZSEF ÉS KOVÁCS KÁLMÁN!

NS-RANGSOR
A 2011–2012-ES SZEZON VÁLOGATOTTJA
??? (Kecskemét) – ??? (DVSC-Teva), ??? (DVSC-Teva), ??? (DVSC-Teva) – ??? (DVSC-Teva), ??? (DVSC-Teva), ??? (DVSC-Teva), ??? (Diósgyőr) – ??? (Győri ETO), ??? (Videoton), ??? (Pécsi MFC)
AZ ŐSZ VÁLOGATOTTJA
Nenad Novakovics (DVSC-Teva) – Gyagya Attila (Kecskemét), Budovinszky Krisztián (Diósgyőr), Korhut Mihály (DVSC-Teva) – Bódi Ádám (DVSC-Teva), Varga József (DVSC-Teva), Vladan Szavics (Kecskemét), José Juan Luque (Diósgyőr) – Dudás Ádám (Győri ETO), Danilo de Oliveira (Bp. Honvéd), Nagy Olivér (Pécsi MFC)
A 2010–2011-ES SZEZON VÁLOGATOTTJA
Szűcs Lajos (Lombard) – Lázár Pál (Videoton), Éger László (Paks), Marko Andjics (Videoton) – Bartha László (Paks), Nikola Mitrovics (Újpest), Böde Dániel (Paks), Polonkai Attila (Videoton) – Nagy Dániel (Videoton), Oláh Lóránt (Kaposvár), André Alves (Videoton)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik