NS-rangsor: Nikolics Nemanja és Németh Gábor az osztályelső

Vágólapra másolva!
2012.05.31. 09:33
null
Varga József és Nikola Nemanja fejpárbaja a Debrecen székesfehérvári vendégjátékán (Fotó: NS-archív, Németh Ferenc)
Címkék
A Nemzeti Sport ezúttal is elkészítette a 2011–2012-es élvonalbeli labdarúgószezon összesített játékosrangsorát, az őszi és tavaszi idény során munkatársaink által adott osztályzatok alapján. A kapusoknál Németh Gábor (Kecskemét), míg a mezőnyjátékosoknál Nikolics Nemanja (Videoton) végzett az első helyen, utóbbi az abszolút sorrendben is diadalmaskodott.

Válogatottjaink közül Varga József végzett a legelőkelőbb helyen, a DVSC-Teva középpályása ötödikként zárt a mezőnyjátékosok rangsorában. A debreceni bajnokcsapat tekintélyes létszámmal képviselteti magát a legjobbak között: az első kilencben hat játékosukat találhatjuk. Varga előtt végzett a dobogó legalsó fokára is felférő Selim Bouadla, míg közvetlen utána Szakály Péter, Bódi Ádám, Adamo Coulibaly és Mészáros Norbert a sorrend.

A bajnokságban 495 labdarúgó lépett pályára, de a listára csak 183 futballista kerülhetett fel – 170 mezőnyjátékos és 13 kapus –, azok, akik legalább tizenöt mérkőzésen értékelhető teljesítményt nyújtottak. Pontazonosság esetén a több értékelhető teljesítmény rangsorolt.

Nem a fővárosi klubokban játszó magyar játékosoktól volt visszhangos a bajnokság, a legjobb pozíciót a 68. helyen álló védőnk foglalja el. És még neki is van „debreceni” kötődése... No de vajon ki ő?

Ezt és sok más érdekességet – például, hogy kinek a leggyengébb az átlaga, tényleg a tucatlégiósok-e a magyar futball kerékkötői, miként teljesítettek a rutinos vagy éppen megváltóként várt futballistáink – is megtudhat a Nemzeti Sport csütörtöki számában közölt kétoldalas összeállításból, amelyben megszólal a rangsor két győztese, akiknek éves teljesítményét Bognár György és Andrusch József értékeli NS-szakértőként.

NIKOLICS KÉT GÓLJA A PÁPA ELLEN
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik