Nyíregyháza: Brekk a klub jövőjéért tárgyal, évekig aligha lesz NB I

Vágólapra másolva!
2011.06.27. 12:46
Címkék
Amint arról beszámoltunk, az NB II-es Nyíregyháza fél kerete Pécsre készül, a megmaradt játékosok Brekk János korábbi vezetőedzővel beszélgetnek a jövőjükről.

A tavaszi szezon közepén távozó Brekk János a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy Sziky Gyula lelépése után kész átvenni a Spartacusnál a főtulajdonosi pozíciót, ha néhány feltétel teljesül. Ezek közül az egyik az volt, hogy tartozást ne örököljön a korábbi tulajdonostól – ez a pécsiek vásárlási szándékával megvalósulni látszik.

„Beszéltem korábbi játékosaimmal, vázoltam nekik, milyen formában szeretném üzemeltetni a csapatot – mondta Brekk. – Csak olyan labdarúgókra számítok, akik hosszabb távon is készek a klub rendelkezésére állni. Hétfőtől kezdődnek a megbeszélések, majd a szurkolókkal is szeretnék egyeztetni, készek-e elfogadni azt a helyzetet, amely szerint a következő két évben aligha leszünk versenyben a feljutásért.”

„Ha mindkét oldalról pozitív visszajelzéseket kapok, vállalnám a klub működtetését, de a második évet egyedül már biztosan nem tudnám finanszírozni, addigra szükségem van új támogatókra, esetleg új tulajdonostársakra. Az önkormányzat vezetőivel már egyeztettem, onnan továbbra sem számíthatunk anyagi támogatásra, amit a jelenlegi gazdasági helyzetben elfogadunk. Erkölcsi segítségüket felajánlották, ezzel élni is kívánok, szeretném, ha vállalkozók toborzásában segítene a hivatal" – tette hozzá Brekk.

Időközben az is eldőlt, hogy Perényi Szabolcs távozik, vele szerződést bontott a klub, Horváth Levente pedig fővárosi egyesületben szeretné folytatni pályafutását. Brekk hozzátette: a csapat megmaradt, szinte kivétel nélkül helyi kötődésű játékosaihoz az NB III-as szabolcsi gárdákból szeretne igazolni, így igazán „hazai" lesz az együttes, amely mellé a közönség is odaállhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik