Oláh: Ha rajtam múlik, a Fradinál maradok!

Vágólapra másolva!
2012.01.18. 09:46
null
<p>Oláh nem szeretne elköszönni az Üllői útról<br />(Fotó: Szabó Miklós, archív) </p>
Címkék
Hetvenkilenc NB I-es gól állt Oláh Lóránt névjegyén, amikor 2011 nyarán megérkezett az Üllői útra. Most nyolcvannál tart, enyhén szólva tehát nem a tizenhét meccses őszi produkció volt élete főműve. Hallani lehetett arról, hogy továbbadják, arról is, hogy visszamegy Kaposvárra, ahonnan kölcsönbe érkezett a zöldekhez. Hogyan tovább? A csatár úgy számol, hogy tavasszal is a Ferencvárosban futballozik.

„Nem tudok arról, hogy ne itt folytatnám – válaszolta a Nemzeti Sport kérdésére Oláh Lóránt, akiről megírtuk, a neve szerepel azok listáján, akikre elvileg nem számít az FTC. – Itt vagyok, itt készülök, és azon vagyok, hogy megmutassam, itt a helyem. Ezt eldönteni persze nem az én tisztem, hanem Détári Lajos szakmai igazgatóé. Azon vagyok, hogy meggyőzzem, ne mondjon le rólam, s hogy helyem van a kezdőcsapatban."

A nyáron Kaposvárról egy évre kölcsönbe az Üllői útra érkező csatár értékelte is az elmúlt fél évet, úgy érzi, az igazán nehéz időszakon már túl van.

„Azt hiszem, már túl vagyok a nehezén. Egy éve nagyon kellemetlen hasfalhúzódásom volt, csak gyógyszerekkel tudtam játszani, de az sem volt az igazi, elmaradtam attól a teljesítménytől, amelyet éveken át nyújtottam. Tudom, aki engem az őszről faggat, már a könyökén jön ki ez a téma, csakhogy a sérülés minden elképzelést tönkretett. Amikor idekerültem, fizikailag nagyon le voltam maradva, ráadásul a teljes nyári felkészülést ki kellett hagynom, szinte alig estem be az öltözőbe, máris háromnaponta játszottunk bajnoki és nemzetközi kupamérkőzéseket. A meccsterhelés persze jó, de a felkészülést sem véletlenül találták ki, anélkül nagyon nehéz folyamatosan jól teljesíteni. Nekem sem ment, de úgy voltam vele, ha a csapat jól játszik, a többiek »elbírnak«, amíg teljesen fel nem építem magam erőnlétileg, és azt reméltem, a meccsek közben összecsiszolódunk a társakkal. Sajnos hullámvölgybe kerültünk, a csapat is, én is, nekem még szükségem lett volna a többiek segítségére, így nem tudtam hasznára lenni az együttesnek. A sérülésem már a múlté, ha most egészségesen végigcsinálom a felkészülést, jobb leszek, ebben biztos vagyok" – mondta határozottan Oláh, aki azt is hangsúlyozta, ha rajta múlik, marad az Üllői úton.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, MIKÉNT VÉLEKEDIK A CSATÁR HELYZETÉRŐL DÉTÁRI LAJOS SZAKMAI IGAZGATÓ, KERESSE A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik