Olvasóink szerint a Fradi lesz a bajnok, kiesik a Siófok

Vágólapra másolva!
2011.07.16. 11:17
null
olvasóink szerint a Ferencvárosnak a szezon végén is lesz oka az ünneplésre (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A héten négy részben beharangoztuk a labdarúgó NB I 2011–2012-es szezonját, és a felvezető részekben arra kértük olvasóinkat, hogy szavazzanak az egyes csapatok helyezéseire, illetve egy másik szavazásban a bajnokcsapatra is tippelhettek olvasóink. „Felmérésünk" természetesen nem reprezentatív, de érdekes – lássuk az eredményeket!

 


Minden internetes szavazás egyben szimpátiaszavazás is, így a „Ki lesz a bajnok?″ típusú kérdéseknél általában azok a csapatok szokták a legtöbb voksot kapni, amelyeknek a legnépesebb a szurkolótáboruk.

Ennek fényében talán nem is meglepő, hogy legtöbb olvasónk a Ferencvárost várja az első helyre (1927-en szavaztak a zöld-fehérek végső sikerére).

Azt viszont nem állíthatjuk, hogy egy ilyen típusú szavazás végeredménye pusztán a szimpátia alapján alakul ki, hiszen jelenleg valószínűleg nem a Videoton az ország második legnépszerűbb csapata, mégis a fehérváriak kapták a második legtöbb voksot (1432-t), a Debreceni VSC (1012), az Újpest FC (507) és a Diósgyőri VTK (479) előtt.

Ez ugyanakkor azt is jelentheti, hogy a Ferencvárosra sem csak a fradisták szavaztak, vagyis a többek között Liban Abdi, Felipe Félix, Mark Otten fémjelezte társaságot sokan valóban esélyesnek érzik a bajnoki cím megnyerésére.

Az előző évektől eltérő módon az idén először az egyes csapatok konkrét helyezéseire is lehetett voksolni. A szavazatok alapján a 2–3., a 49., a 1013. és a 1416. helyekre leadott szavazatok bizonyultak azoknak a határvonalaknak, amelyeknél már jelentősebb különbség mutatható ki az egyes csapatokra leadott voksok között, de ezen határokon belül már nincs szignifikáns különbség, ezért nem állítottunk fel konkrét sorrendet (és azért sem, mert a kiírt szavazásokon is hasonló, tól-ig helyezésekre lehetett szavazni).

A Ferencváros azért került az első helyre, mert a „Melyik csapat nyeri a bajnokságot" kérdésre a legtöbb szavazatot kapta. A bennmaradás kérdését érintő voksolásban a legtöbben a Siófokot (814-en) tippelték a 15–16. hely valamelyikére, míg a Pécsi MFC-t 673-an, a Pápát 495-en várták az utolsó két helyre.

Olvasóink szerint az előző idény meglepetéscsapata, a Paks visszaesik ugyan, de a 4–9. hely valamelyikére befuthat. Némi visszaesésre számítanak a legutóbb hetedikként záró Kaposvártól, a 2010–2011-es évadot ötödikként befejező Debrecentől viszont előrelépést. Az idény meglepetéscsapata a Diósgyőr lehet.

A DVSC már tegnap, a Vasas elleni 5–2-es sikerrel bizonyította, hogy nem minden alapot nélkülöző olvasóink várakozása. Az 1. forduló ma folytatódó programjában a Diósgyőr a ZTE ellen hazai pályán mutathatja meg tudását, míg a másik újonc, Pécsi MFC szintén otthon, a Haladással szemben cáfolhat rá a gárdát előre leírók véleményére

Az említettek mellett az Újpest–Lombard Pápa mérkőzést rendezik még szombaton, míg vasárnap a Bp. Honvéd–Győri ETO, a Kaposvár–Ferencváros és Paks–Kecskeméti TE találkozóra kerül sor.

 

OLVASÓINK TABELLÁJA
1. hely
Ferencváros
2–3. hely egyike
Videoton FC, Debreceni VSC
4–9. hely valamelyike
Diósgyőri VTK, Zalaegerszegi TE, Újpest, Győri ETO FC, Haladás, Paks
10–13. hely valamelyike
Kecskeméti TE, Kaposvári Rákóczi, Vasas, Bp. Honvéd
14–16. hely valamelyike

Lombard Pápa, Pécsi MFC, BFC Siófok

EGERVÁRI: KÖZELEBB KERÜLTEK EGYMÁSHOZ A CSAPATOK

Egervári Sándor szövetségi kapitány a Nemzeti Sport kérdésére összegezte a szezonnal kapcsolatos várakozásait.

 

„Az esélyekre térjünk vissza a nyolcadik forduló után, de annyi biztos, hogy a Videoton a játékosállományát figyelembe véve az első három hely valamelyikén végez, s így ismét nemzetközi kupainduló lehet. Ezt annak tudatában is várom, hogy a fehérváriak még pályára sem léptek a bajnokságban – fogalmazott a kapitány. A nyári igazolásokat figyelve egyébként talán még közelebb kerültek egymáshoz a csapatok, vagyis az előző szezonhoz képest sokkal kiegyenlítettebb lehet a mezőny. Nyilvánvalóan nagyobb harc várható a dobogós helyekért, miként a kiesés elkerüléséért is. Üdvözítő, hogy egyre több csapat vállalja a támadófutballt, és az alibizés, a kizárólag a kapott gól elkerülését szem előtt tartó taktika inkább háttérbe szorul. Meglepetések minden szezonban vannak, hiszen ki gondolta volna egy évvel ezelőtt, hogy a Paks a második helyen végez, míg az MTK kiesik az élvonalból."

 

NB I – AZ 1. FORDULÓ PROGRAMJA ÉS JÁTÉKVEZETŐI
DVSC-Teva–Vasas 5–2
DVTK–ZTE (júl. 16., szombat, 17.30; Sport 1) Vad II István
PMFC–Haladás (júl. 16., szombat, 19.00) Németh Ádám
Újpest–Pápa (júl. 16., szombat, 20.00; Sport 1) Oláh Gábor
Honvéd–Győr (júl. 17., vasárnap, 16.00; m1) Iványi Zoltán
Kaposvár–FTC (júl. 17., vasárnap, 18.00; Sport 2) Kassai Viktor
Paks–Kecskemét (júl. 17., vasárnap, 19.00)Solymosi Péter

A vasárnapra kiírt Siófok–Videoton találkozót – a BL-selejtezőt játszó bajnokcsapat kérésére – elhalasztották, az új időpont még nem ismert.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri az NB I-et a 2011–2012-es szezonban?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik