Párpercnyi futballal is győzni tudott odahaza a Videoton

Vágólapra másolva!
2011.08.06. 21:59
null
André Alves (középen) gólja adta meg az alaphangot a bajnokcsapat újabb sikeréhez (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A labdarúgó NB I 4. fordulójában a bajnoki címvédő Videoton egyelőre a csütörtökön szerződtetett Filipe Oliveira nélkül fogadta a remek rajt után a múlt héten megtorpanó DVTK-t. A hazaiak mindkét félidőben szereztek egy-egy gólt, és félgőzzel játszva is nyerni tudtak.

A labdarúgó NB I 4. fordulójában két csalódott csapat feszült egymásnak a Sóstói Stadionban, hiszen az előző körben a bajnoki címvédő hazaiak Kaposváron szaladtak bele egy nem várt vereségbe, míg a remek rajtot vevő DVTK hazai pályán kapott ki a Kecskeméttől.

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez az NB I-ben a Videoton?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az már biztos volt jóval a találkozó előtt, hogy több néző látja majd ezt a bajnokit, mint a két gárda legutóbbi csatáját, amelyet 2009-ben zárt kapuk mögött rendeztek. Akkor a brazil légiós, André Alves a 93. percben szerezte a győztes gólt, ma viszont negyedóra alatt mesternégyesig juthatott volna.

Először egy kipattanót helyezett mellé hat méterről ordító helyzetben, majd nem tudta átvenni Sándor György remek labdáját, mint ahogyan Dusan Vasziljevics kiváló indítását is mellé rúgta 10 méterről. A 21. percben már nem hibázott: Gosztonyi András forgatta meg istenesen a bal oldalon Vadász Viktort, tökéletesen adott be középre, ahonnan André Alves hat méterről a kapuba fejelhetett. 1–0

De hogy a két középső védő, különösen a brazilhoz közelebb lévő Budovinszky Krisztián hogyan hagyhatta ennyire szabadon az ötösön a támadót, rejtély, hiszen kit ne fognánk szorosan, ha nem a bajnokcsapat gólkirály csatárát?

Ezek után kissé leült a találkozó, a Vidi nem rohamozott tovább, de hiányzott az átütőerő a diósgyőri támadásokból is. Jellemző módon az első vendéglehetőséghez egy rövid Álvaro Brachi-hazaadás kellett, amelyet éppen csak el tudott rúgni Tomas Tujvel L'Imam Seydi elől – azért ez a kép is jellemző talán túlontúl is internacionálissá váló élvonalunkra...

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez az NB I-ben a Diósgyőr?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Alves vett le ezek után csodálatos bokamozdulattal egy kapusról 20 méterre kipattanó labdát, és ez a legtöbb, amit elmondhatunk az első játékrész hátralévő negyedórájából.

A második félidő menetrend szerint hazai rohamokkal kezdődött, és André Alves bal oldali beadását nem sokkal fejelte mellé a középen érkező Sándor György. Erősített a Diósgyőr is: előbb a csereként beálló George Meneugong lőtt a 16-os előteréből, majd a 126 spanyol első osztályú találkozóval büszkélkedő Francisco Gallardo fejelt lécre, igaz, lesről. A 73. percben ugyanő vágtaaz ötösről kapu fölé a labdát. Leballagott a pályáról nemsokára a mezőnybe sikeresen beleszürkülő José Juan Luque is, akit a bolíviai Vicente Arze váltott.

Némi meglepetésre teljesen visszavett a Videoton, de nem edzői utasításra, hiszen Paulo Sousa néha magából kikelve üvöltött a pálya széléről, és mi tagadás, abszolúte jogosan. Nagy Dániel például nem tudott átvenni egy könnyű labdát a jobb szélen, később nem tudta átemelni azt a másik oldalon a kifutó kapus fölött; hátul Lipták Zoltán rúgatott kis híján egyenlítő gólt Meneugonggal, szerencséjére Tujvel kisegítette.

KICSIT LEÜLTEK

„Az első félidőben gördülékenyen, helyenként látványosan játszottunk, a másodikban a védekezésre összepontosítottunk, emellett sok hibával játszottunk – mondta a mérkőzés után Sándor György, a Videoton karmestere. – A mérkőzés elején szerettünk volna gyors gólokkal elhúzni, hiszen jó állapotban vagyunk, felvállaltuk a nagyobb iramot. Mi diktáltuk a tempót, ami alapkövetelmény hazai környezetben. A végére kicsit leültünk, elfáradtunk, de a lényeg, hogy megvan a három pont és készülünk következő heti összecsapásra."

A hajrában Budovinszky lőtt egy 25 méteres szabadrúgást nem sokkal fölé, majd a Videotonnál beállt az egykori gólkirály, Nemanja Nikolics. A 88. percben kissé szépített – no nem a DVTK, hanem – a bizonyítványon a hazai csapat: Álvaro Brachi húsz méterről két-kapufás, felső sarkos szabadrúgásgóllal beállította a 2–0-s végeredményt.

Kiválóan kezdte a találkozót a Videoton, szép támadásokat vezetett, a vendégek csak kapkodták a fejüket. A vezető találat után azonban érthetetlenül visszavettek a hazaiak, és a második félidőben sem tudtak felpörögni, hiába tombolt edzőjük, befutva a technikai zóna minden négyzetcentiméterét. A vendégek azonban kihagyták gólhelyzeteiket, a végén pedig egy szép gólt is láthattunk fájdalomdíjként az unalmasabb időszakokért.

Párpercnyi futballal is győzött a bajnoki címvédő – nemrégiben láthattuk, mennyit ér ez a nemzetközi színtéren...

„ÚGY TŰNT, MINTHA ELFOGYTUNK VOLNA” – SÁNDOR GYÖRGY

VIDEOTON–DIÓSGYŐR 2–0

MESTERMÉRLEG
Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője: – Tizenöt perc alatt eldönthettük volna a mérkőzést, ehelyett gyakorolhattuk, hogyan kell védekezni. Nem voltam ideges, csupán szenvedélyesen próbáltam segíteni a csapatomat, hogy jobb legyen. Brachi fantasztikus gólt lőtt, sokat gyakorolja a szabadrúgásokat, nem csak védekezésben használható.
Benczés Miklós, a DVTK vezetőedzője: – A Vidi nagy ritmusban kezdte a találkozót, mi pedig buta hibákat követtünk el. Például a mélységből beinduló középpályásokat nem vettük fel, pedig tudtuk, hogy ezt játssza a Videoton, készültünk rá. Az első gólt is védekezési hibából kaptuk. Mi is próbáltunk rövid passzos futballt játszani, de mire megtaláltuk a ritmust, az ellenfél már előnyben volt. A vége felé visszavett a Vidi, amely egyébként óriási erőt képvisel. Mi sokszor futottunk lesre, amit a szélsőknél egyáltalán nem értek, miért. Gyakorlatilag tíz támadásból tíz les volt. A csapatunk tartása továbbra is jó, örülök, hogy sikerült 11 emberrel befejeznünk az összecsapást.
AZ ÁLLÁS
1. Győri ETO FC 4 4 5–1 +4 12
2. Lombard Pápa Termál FC 4 3 1 5–1 +4 10
3. Budapest Honvéd 4 3 1 13–4 +9 9
4. DVSC-TEVA 3 3 8–2 +6 9
5. Pécsi MFC 3 3 5–2 +3 9
6. Kecskeméti TE 3 2 1 8–4 +4 6
7. Videoton FC 3 2 1 6–2 +4 6
8. DVTK 4 1 1 2 6–6 0 4
9. Kaposvári Rákóczi 4 1 1 2 4–7 –3 4
9. MVM Paks 3 1 1 1 4–7 –3 4
11. BFC Siófok 3 1 2 2–3 –1 3
12. Ferencvárosi TC 3 2 1 3–4 –1 2
13. Szombathelyi Haladás 4 1 3 2–6 –4 1
14. Vasas-HÍD 4 1 3 3–11 –8 1
15. Újpest FC 3 3 0–4 –4 0
16. ZTE FC 4 4 2–12 –10 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik