Premier-kupa: veretlen a Puskás Akadémia, az MTK legyőzte a Portót

Vágólapra másolva!
2011.05.13. 20:26
null
A csapatkapitányok a nyitó ünnepségen
Címkék
Pénteken Felcsúton kezdetét vette a Nike Premier-kupa, az U15-ös korosztály nemhivatalos klubvilágbajnokságának húszcsapatos európai döntője. A tornán két magyar klub fiataljaiért is szoríthatunk, a nyitó napon a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia két győzelem mellett egy döntetlent játszott, az MTK mérlege egy-egy győzelem, döntetlen és vereség. Folytatás szombaton, még a csoportkör további mérkőzéseivel, illetve a rájátszással, majd zárásként vasárnap már a helyosztókra kerül sor.

A mezőnyben három hibátlan csapatot találhatunk, az osztrák Austria Wien két, a cseh Sigma Olomouc és a török Fenerbahce mind a három mérkőzését megnyerte, viszont a felcsútiakhoz hasonlóan veretlen maradt a finn FC Honka is.

A PFLA a Honka elleni 0–0-s döntetlennel kezdett, majd következett két egygólos felcsúti győzelem, előbb a norvég Viking Fotball (2–1), majd az orosz Konoplev FA (2–1) ellen.

Az MTK a Sigma Olomouctól kapott ki kezdésnek (2–1), de a szerb Crvena zvezda elleni döntetlent (0–0) követően nyert a portugál Porto ellen (2–0).

Szombaton a PFLA a lengyel Legia Warszawa, az MTK a szlovén NK Maribor ellen zárja a csoportkört. A csoportok első és második helyezettjei jutnak be a nyolc közé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik