Prukner: Idő kell, hogy újra egységesek legyünk

Vágólapra másolva!
2011.08.08. 08:42
Címkék
A Ferencváros szakmai igazgatója, Prukner László a Pécstől elszenvedett vereség után elmondta: idő kell, hogy újra egységes legyen a csapata. A pécsi csapatot irányító Mészáros Ferenc szerint a szerencse is melléjük állt. Kondás Elemér a megszokottnál sokkal többet dolgozó, hatalmasat harcoló játékosait dicsérte a Kecskemét elleni sikert követően.

Ezúttal peches volt a Ferencváros, a Pécs pedig okosan futballozott (Fotó: Veres Viktor)
Ezúttal peches volt a Ferencváros, a Pécs pedig okosan futballozott (Fotó: Veres Viktor)
Ezúttal peches volt a Ferencváros, a Pécs pedig okosan futballozott (Fotó: Veres Viktor)
Ezúttal peches volt a Ferencváros, a Pécs pedig okosan futballozott (Fotó: Veres Viktor)
Ezúttal peches volt a Ferencváros, a Pécs pedig okosan futballozott (Fotó: Veres Viktor)

FERENCVÁROS–PÉCS 0–1

„Mindenképpen meg akartuk nyerni a mérkőzést, és valóban úgy is kezdtük a találkozót, ám a végjátékban rendre rossz döntéseket hoztunk, és a szerencse is elpárolt mellőlünk. Helyzeteink voltak, rúgtunk két kapufát, a csapat mindent megtett a sikerért, mégsem sikerült. Úgy gondolom, megtettünk mindent, de nem volt semmi szerencsénk. A Pécs gyakorlatilag az első veszélyes támadásából megszerezte a vezetést, míg nekünk nem jött be semmi a találkozón – sajnos, van ilyen" – mondta Prukner László a találkozót követően.

Bár nem a szurkolók a Ferencváros munkaadói, mégis sokakat érdekelhet, hogy miként vélekedik a szakember a távozását követelő lelátói bekiabálásokkal kapcsolatosan.

„Nem esik jól, de nem akarok kibújni a felelősség alól. Való igaz, négy meccsen két pontot szerezni nem dicséretes dolog. A csapatot megviselte a nemzetközi kupakudarc, idő kell, hogy újra egységesek legyünk. Célunk nem változott, a bajnokság első harmadában szeretnénk végezni" – tette hozzá az FTC szakmai igazgatója.

Prukner László még türelmet kér a szurkolóktól
Prukner László még türelmet kér a szurkolóktól

A pécsi gárdát irányító Mészáros Ferenc úgy véli, hogy több helyzete is volt együttesének, de elismerte, hogy szerencse is kellett a győzelemhez.

„El kell ismerni, jó néhány váratlan húzása volt Prukner Lászlónak, s mert ráadásul alaposan nekünk esett a Fradi, bizony a meccs elején nehezen találtuk a ritmust. Aztán a második félidőben végrehajtottuk a szükséges szerkezeti változásokat, levédtük a széleket, aztán a szerencse is mellénk állt. Tipikus egygólos mérkőzés volt azzal együtt, hogy számtalan helyzetünk akadt. Igaz, a Ferencváros is rúgott két kapufát, de mi Bajzát Péter beállása után eldönthettük volna a meccset."

 

KECSKEMÉT–DEBRECEN 0–1

„Nem mindennap történik meg egy csapattal, hogy hazai pályán húsz perc alatt két védőjét is le kelljen cserélnie. Ez tönkretette a mérkőzésre kidolgozott tervünket, hiába voltunk később emberelőnyben, nem tudtam úgy és akkor váltani, ahogy szerettem volna. Logikus lépés lett volna egy második csatárt behozni, de a kényszerű cserék ezt megakadályozták" – vélekedett a kecskemétieket irányító Tomiszlav Szivics.

Adamo Coulibaly kiállítása miatt a második félidőt végig emberelőnyben játszotta a hazai csapat, de ez alig volt észrevehető a pályán.

Coulibaly kiállítása ellenére nyert a DVSC (Fotó: Mirkó István)
Coulibaly kiállítása ellenére nyert a DVSC (Fotó: Mirkó István)

 

„Kértem a fiúkat, hogy járassák a labdát, mert akkor lesznek lehetőségeink is. És ha Gyurcsó Ádám átadása után Tököli Attila gólra váltja a helyzetét, mi nyerünk. Legutóbb az utolsó percben győztünk, most akkor kaptunk ki, ilyen a futball, ilyen az élet. A piros lap általában a hátrányba kerülőt motiválja, látszott, a Debrecen a folytatásban sokkal jobban küzdött."

Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője természetesen nagyon büszke győzelemre törő csapatára.

„Tudtuk, hogy a Kecskemétnek sok jó futballistája van, és a csapat játssza a játékot. Ezért az volt a tervünk, hogy ellenfelünket letámadjuk a saját térfelén, ez sokszor sikerült is. Voltak helyzeteink, sajnos sokáig nem tudtunk élni velük. A kiállítás persze átírta a mi elképzeléseinket is. A szünetben azt mondtam, a száz százalék nem lesz elég a pontszerzéshez, annál több kell, és a srácok egymást kisegítve, a megszokottnál sokkal többet dolgozva, hatalmasat harcolva játszották végig a második félidőt. Győzelemre törtünk, és sokat futottunk visszafelé is, nehogy túlságosan kinyíljunk" – mondta a debreceni mester.

 

ÚJPEST–PAKS 0–2

Ha a Ferencváros gyengén kezdte a bajnokságot, akkor az Újpest pocsékul. A lila-fehér gárda nemhogy pontot, de még gólt sem szerzett ebben a bajnokságban. Ezúttal a csütörtökön még Skóciában pályára lépő Pakstól kapott ki Mészöly Géza csapata. Ráadásul a Megyeri úton....

Az Újpest vezetőedzőjétől hiába vártunk nyilatkozatot: Mészöly Géza felsőbb utasításra nem állhatott lapunk rendelkezésére. Sőt példátlan módon a Nemzeti Sport tudósítóit be sem engedték a sajtótájékoztatóra az újpesti vezetők. Mégpedig azért nem, mert szerintük lapunk túl negatívan állt hozzá a hét közben előzetes letartóztatásba helyezett T. Sándor újpesti tulajdonos ügyéhez. Tudomásul vettük a vezetők döntését, hogy az edzői nyilatkozat közlésének megakadályozásával nem kívánják informálni az újpesti szurkolókat, és megértjük, hogy ilyen bajnoki szereplésnél érdekükben áll a hallgatás.

A Paks vezetőedzője, Kiss Károly természetesen örömmel nyilatkozott a 2–0-ra megnyert találkozót követően.

Csernyánszki védte Rajczi büntetőjét. Ez volt a fordulópont? (Fotó: Németh Ferenc)
Csernyánszki védte Rajczi büntetőjét. Ez volt a fordulópont? (Fotó: Németh Ferenc)

„Minden tőlünk telhetőt megtettünk. A játékosok előtt le a kalappal, hiszen már a tizedik tétmérkőzésünket játsszuk a szezonban, és az Újpest ellen is látszódott, bírjuk szuflával, fizikailag kiváló állapotban vagyunk, annak ellenére, hogy csak péntek este érkeztünk haza Skóciából. Sokatmondó, hogy csak egy helyen változtattam a Hearts elleni Európa-liga-mérkőzéshez képest, Vayer Gábor játszott Magasföldi József helyett" – vélekedett Kis, aki szerint Rajczi Péter kihagyott a tizenegyesét lehet fordulópontnak nevezni a mérkőzést.

„Fokozatosan lendültünk játékba, ki is alakítottunk néhány helyzetet, kiváltképp a második félidőben. Szervezetten futballoztunk, nemcsak a védekezésre koncentráltunk, hanem bátran támadtunk is."

AZ ÁLLÁS
1. DVSC-TEVA449–2+712
2. Pécsi MFC446–2+412
3. Győri ETO FC445–1+412
4. Lombard Pápa Termál FC4315–1+410
5. Budapest Honvéd43113–4+99
6. MVM Paks42116–7–17
7. Videoton FC3216–2+46
8. Kecskeméti TE4228–5+36
9. DVTK41126–60 4
10. Kaposvári Rákóczi41124–7–34
11. BFC Siófok3122–3–13
12. Ferencvárosi TC4223–5–22
13. Szombathelyi Haladás4132–6–41
14. Vasas-HÍD4133–11–81
15. Újpest FC440–6–60
16. ZTE FC442–12–100
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik