Prukner: Nem akarunk szégyenben maradni az El-ben

Vágólapra másolva!
2011.05.28. 09:17
null
Ennél nagyobb dicséretet nem kaphat edző: Prukner Lászlót vállukon vitték a szurkolók (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
Túl van az első szezonján a Fradiban, és bár alighanem sejtette, hogy nem unatkozik majd az Üllői úton, feltételezzük, ennél izgalommentesebb idényt is el tudott volna képzelni magának a bravúrbronzot szerző edző, Prukner László. A ferencvárosi mesterrel értékeltük az évadot.

– „Fradistának lenni felelősség" – hirdeti a szlogen, gondolom, nem kellett hozzá egy év, hogy megtanulja, mennyire az.
– Ez relatíve új jelmondat, ha az elődök is magukénak érzik, azt hiszem, könnyebb dolgunk lett volna... Igyekeztünk tartani magunkat hozzá, de a sport már csak olyan, hogy néha veszítesz, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem ismered vagy nem akarod tudomásul venni az Üllői úti elvet – válaszolta a Nemzeti Sport kérdésére Prukner László.

– Alighanem teher is egyben, amire abból is következtethetünk, hogy az esztendőnyi ferencvárosi regnálása alatt nagyjából tízszer annyiszor láttuk az idegbaj határán mozogni, mint kaposvári hat évében összesen.
– Kisebb közösségben dolgozni is nyomás, de a Fradiban nagyságából, történelméből, a hatalmas szurkolótáborából adódóan hatványozottan az. Az ember idegrendszere természetesen kopik, esetemben főleg tavasszal voltak felfedezhetők a jelei. A szezon elején azzal szembesültünk, hogy mindenki keresi a helyét, az igazodási pontokat, olyankor élesebbek a belső harcok, a kívülről ránk nehezedő nyomás révén meg kellett tanulnunk kezelni az új helyzetet. Szerintem jól reagáltunk rá, az ősz a folyamatos csapatdinamikai és szakmai fejlődés jegyében telt. Aztán amikor a tavaszi idény kezdetekor kiderült, borul a bili, megtört a fejlődés, a tüneti kezelésen volt a hangsúly. Létbizonytalanságban nem egyszerű lavírozni.

(...)

– Olyat is mondott, hogy „küzdünk, mint a fogatlan oroszlán". Az új idényre kinőhet a metszőfog?
– Az én kompetenciámat meghaladja, hogy erre feleljek, de remélem, nem lesznek az ideihez hasonló gondok. A jelenlegi menedzsment felállása után kétségtelenül megnyugodtak valamelyest a kedélyek, próbálunk együtt tiszta jövőképet festeni.

– A kiharcolt Európa-liga-indulási jog amolyan bónusz: milyen reményeket táplálhatnak?
– Akkor fogalmazhatnánk meg izmosabb célokat, ha a nagyon közeli jövőben tényleg stabilizálódna a helyzet, szerződtetnénk egy-két olyan játékost, aki valóban erősítést jelent, mert azért meglehetősen szűkös kerettel dolgoztunk. Egyelőre nem tudom megmondani, hány új futballistára számíthatok, de egy-két héten belül el kell dőlnie. Ettől függetlenül, és tényleg nem szeretném, ha patetikusnak tűnnék, azt azért nagyon jól tudjuk, hogy a Fradit és Magyarországot is képviseljük, s nem akarunk szégyenben maradni.

A PRUKNER LÁSZLÓVAL KÉSZÜLT INTERJÚ TELJES SZÖVEGÉT A SZOMBATI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATJA!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik