Sebők megmentette a Videoton sikerét

Vágólapra másolva!
2011.05.14. 19:29
null
Nemanja Nikolics lövése után úton a labda a kapuba – az első hazai találat (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A labdarúgó NB I 29. fordulójában a Lencse László kiállítása miatt a 62. perctől kezdve emberhátrányban játszó Videoton hazai pályán 2–1-re legyőzte a Győri ETO-t, amely a 80. percben Linas Piliabitis révén egy büntetőt kihagyott – Sebők Zsolt védett. Az utolsó másodpercekben az eredmény helyett a létszám egyenlítődött ki, Ji-Paraná is megkapta a második sárgáját.

 

A várakozásoknak megfelelően támadó felfogásban kezdtek a hazaiak, bár Vasziljevics távoli lövése és Andjics szabadrúgása még Sztevanovics könnyű zsákmányává vált.

A vendégek mindössze egy Ji-Paraná lövéssel próbálkoztak (ami levágódott), így a Videoton a 24. percben teljesen megérdemelten megszerezte a vezetést: labdaszerzés után Nagy Dániel jobb oldali pompás passzát Nemanja Nikolics vágta 14 méterről a kapu jobb alsó sarkába (1–0).

Sőt, a 27. percben már kettővel mentek a fehérváriak, a tavalyi gólkirály ezúttal feladó szerepkörben tetszelgett, jobb oldali beívelése után a középen érkező Polonkai fejelt a jobb sarokba (2–0).

Ezt követően valamelyest visszavett a bajnok, de az első fél óra végén így is növelhette volna előnyét: rövid időn belül Lencse került kétszer helyzetbe, azonban előbb Takács mentett előle, majd Sztevanovicsban halt el a labda.

A második játékrészre Csertői Aurél két új szélsőhátvéddel próbálta meg stabilizálni csapata védekezését, közben pedig már az első percben szépíthettek volna a győriek, Kiss nagyszerű indítást kapott a tizenhatoson belül, azonban Sebők védeni tudott.

Egy perccel később Lencse 18 méteres lökete akadt be kis híján a bal felső sarokba, majd az 55. minutumban a félidőben beálló Babic fejesénél kellett Sebőknek bravúrt bemutatnia, újabb gólt azonban nem láthatott a kilátogató 4178 fizető néző.

Nem úgy piros lapot! A helyzetek kihagyásában jeleskedő Lencse egy óra játék után Babicba talpalt bele, így egyből mehetett zuhanyozni. A vendégek a 72. percben beálló Dudás Ádám első labdaérintését követően szépítettek, a hazai szögletet követő gyors kontra végén 17 méteres lövésénél nem volt esélye Sebőknek (2–1).

Ahogy a 80. percben sem sok, amikor Andjics buta szabálytalansága után tizenegyest rúghatott a Győr! Pilibaitis bal sarokra tartó félmagas büntetőjét azonban szép vetődéssel hárította Sebők, és mivel újabb ziccer már nem alakult ki a mérkőzésen, megmentette a fehérvári csapatnak a három pontot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik