Sousa-ügy: a sportújságírók szövetsége megdöbbent a történteken

Vágólapra másolva!
2011.09.15. 14:38
Címkék
A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöksége közleményben fejezte ki megdöbbenését a 2011. szeptember 14-én, szerdán Felcsúton történt incidens kapcsán, ahol a FourFourTwo magazin és a Videoton-Puskás Akadémia vegyes csapata labdarúgó-mérkőzést játszott a Nemzeti Sport együttesével, és a találkozón a Videoton első csapatának vezetőedzője, Paulo Sousa lefejelte a Nemzeti Sport újságíróját, Borbola Bencét. A közleményt az alábbiakban változtatás nélkül tesszük közzé.

„A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöksége megdöbbenéssel értesült arról az incidensről, amely 2011. szeptember 14-én, szerdán történt Felcsúton, ahol a FourFourTwo magazin és a Videoton-Puskás Akadémia vegyes csapata labdarúgó-mérkőzést játszott a Nemzeti Sport együttesével. „A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöksége megdöbbenéssel értesült arról az incidensről, amely 2011. szeptember 14-én, szerdán történt Felcsúton, ahol a FourFourTwo magazin és a Videoton-Puskás Akadémia vegyes csapata labdarúgó-mérkőzést játszott a Nemzeti Sport együttesével.

A mérkőzés második félidejében a Videoton NB I-es felnőtt csapatának vezetőedzője, a portugál Paulo Sousa lefejelte Borbola Bencét, a Nemzeti Sport újságíróját. Az előzményekről annyit lehet tudni, hogy a mérkőzés hevében Sousa és Borbola többször is összeszólalkoztak, ám bármi is történt kettejük között, a kétszeres BL-győztes portugál szakember tettére sem mentség, sem magyarázat nincs.

Az eset után Borbola Bence fejét 3 öltéssel varrták össze a kórházban. A sértett rendőrségi feljelentést tett Sousa ellen.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége amellett, hogy elítéli a történteket, felszólítja Paulo Sousát, hogy hivatalos úton a lehető legrövidebb időn belül nyilvánosan kérjen bocsánatot Borbola Bencétől. Az elnökség egyben érdeklődéssel várja a Videoton vezetésének hivatalos véleményét a történtekről, s azt is, hogy a sajnálatos incidens után milyen szankciókra számíthat a magáról megfeledkezett tréner.”

Budapest, 2011. 09. 15.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik