Szivics: Nem a pénzért, a Szuperkupáért hajtunk

Vágólapra másolva!
2011.07.07. 11:15
null
Litsingiék a kupadöntő után a Szuperkupában is megtréfálnák a Videotont (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
A kupagyőztes KTE-Ereco holnap a Szuperkupáért fogadja a bajnok Videotont. A kecskemétiek mestere, Tomiszlav Szivics és a Videotont irányító Paulo Sousa a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a találkozó kapcsán.

 

 

SOUSA: KÖTELEZŐ A GYŐZELEM

„Számunkra ez a találkozó több mint visszavágó, ez az első olyan tétmérkőzés, amelyet az irányításom alatt játszik a csapat – nyilatkozta Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője. – Egész héten nagyon keményen dolgoztunk, számunkra mindig a következő összecsapás a legfontosabb, tehát a Kecskemét elleni kilencven perc, amelyen feltétlenül nyerni szeretnénk."

 

„Ellenfelünk mellett szól, hogy az előző meccset megnyerte ellenünk. Nálunk azonban teljesen új időszámítás kezdődött új edzővel, új edzésfelfogással, új gondolatokkal, amelyeket meg akarunk honosítani csapatunknál" – tette hozzá a portugál szakember.

„Történelmi találkozóra készülünk: Kecskemét csapata még sohasem játszott a Szuperkupáért, és mi ennek szellemében várjuk a péntek estét. Arról nem is beszélve, hogy számomra igazi presztízstalálkozó lesz. Portugál trénerrel, korábbi híres labdarúgóval még nem meccseltem" – kezdte a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatát Tomiszlav Szivics, a KTE vezetőedzője.

„A játékosaim olyan lelkesen és elszántan készülnek, hogy a jelek szerint azt is elfelejtették megkérdezni, lesz-e célprémium. De elhiheti, mi ezen a pénteken nem elsősorban a pénzért hajtunk majd. Mindenkit az motivál, hogy újabb gyönyörű serleg kerüljön az egyesület vitrinjébe" – folytatta a szerb szakember.

„A kupadöntőhöz képest teljesen más lesz a Vidi. Láttam egy felkészülési meccsen, és nem győztem jegyzetelni. Eszemben sincs bókolni Paulo Sousának, de már most látszik a keze nyoma az együttesen. A győzelemre azonban csak ötven százalékot adok neki. Éppen annyit, mint nekünk. Itthon játszunk, és mi ezen a pályán veszélyesek vagyunk bárkire. Ráadásul megmaradt az alapcsapatunk, a gárda egységesnek tűnik, jött hozzánk egy jó kapus, Németh Gábor, és nem félünk senkitől. Lehet, hogy papíron esélyesebb a jóval több pénzből gazdálkodó, alaposan megerősített Videoton, ám úgyis minden a pályán dől el" – fogalmazott Tomiszlav Szivics, aki a KTE hivatalos honlapjának bővebben is beszélt az új szerzeményekről.

„Egy jobb és egy bal oldali védőt kértem, ami Maynard leigazolásával és Mohl itt tartásával, úgy érzem, meg is valósult. Sajnos a hollandot még nem láttuk a sérülése illetve betegsége miatt, de remélem hamarosan hadra fogható lesz ő is, addig pedig meg kell oldani helyettesítését. A fiatal Gyurcsó és Stokic is tehetséges játékos, csakúgy mint Pisanjuk. Németh Gábor révén pedig egy rutinos, jó kapussal is erősödtünk" – mondta Szivics.


A SZERB SZAKEMBER NEMZETI SPORTNAK ADOTT TELJES INTERJÚJÁT ELOLVASHATJA A CSÜTÖRTÖKI SZÁMBAN!

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS – KECSKEMÉTI TE-ERECO
Érkezett: Jovica Stokic (bosnyák, ?), Igor Pisanjuk (kanadai, Mississauga Eagles FC – Kanada), Gyurcsó Ádám (Videoton, kölcsönbe), Kelvin Maynard (holland, Olhanense – Portugália), Németh Gábor (Vasas-Híd)
Távozott: Goran Vujovics (montenegrói, Videoton FC, kölcsönből vissza)
Akivel tárgyalnak: Szántai Levente (Mezőkövesd), Sós Márkó (Bp. Honvéd – próbajáték), Felix Luz (német, Rot-Weiss Oberhausen – Németország), Dejan Vukadinovics (MTK Budapest), Forró Gyula (MTK II)
NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS – VIDEOTON FC
Érkezett: Walter Fernández Balufo (spanyol, Gimnástic Tarragona – Spanyolország), Horváth Gábor (NAC Breda, kölcsönből vissza – Hollandia), Nikola Mitrovics (szerb, Újpest FC), Sitku Illés (Újpest FC, kölcsönből vissza), Ponczók Csaba (Vasas, kölcsönből vissza), Présinger Ádám (Vasas, kölcsönből vissza), Goran Vujovics (montenegrói, Kecskeméti TE, kölcsönből vissza), Héctor Sánchez (spanyol, Villarreal – Spanyolország), Álvaro Brachi (spanyol, Espanyol II – Spanyolország)
Távozott: Marko Andjics (szerb, Anorthoszisz Famagusta – Ciprus), Gyurcsó Ádám (Kecskeméti TE-Ereco, kölcsönbe), Bojan Djordjic (svéd-szerb, Blackpool – Anglia), Lázár Pál (Samsunspor – Törökország), Présinger Ádám (Lombard Pápa), Sebők Zsolt (?), Damir Milanovic (horvát, ?), Farkas Balázs (?), Sitku Illés (Tatabánya)
Akivel tárgyalnak: Ransford Osei (ghánai, Granada), Uros Nikolics (szerb, Partizan Beograd – Szerbia), Szrdja Knezevics (szerb, Legia Warszawa – Lengyelország), Manuel Redondo (spanyol, Ponferradina – Spanyolország)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik