Szolnok: Ha gólt lőnék a Fradi ellen, nem ünnepelnék - Fitos

Vágólapra másolva!
2011.05.06. 15:52
Címkék
Fitos László, a Ferencváros labdarúgója, aki jelenleg kölcsönben a Szolnok csapatát erősíti, az ftc.hu-nak adott interjújában a szombati Szolnoki MÁV–FTC bajnoki kapcsán beszélt.

„Télen majdnem teljesen kicserélődött a gárda, hiszen velem együtt tizenegy játékos érkezett a csapathoz. Vannak az együttesben szerb légiósok és akadnak nyelvi nehézségek, sajnos ez a pályán is gondot szokott okozni, mert nem mindig tudunk időben szólni egymásnak. Ennek ellenére ha csak az idei szezont nézzük, nincs kieső helyen a csapat, hiszen a 9. helyet foglaljuk el a tavaszi tabella alapján. Elsősorban a védekezésre építjük a taktikánkat, amelyet hellyel-közzel jól meg is oldunk, de azért csúsztak be hibák. Elég sokszor vezetést szerzünk a mérkőzéseinken, ám azt nem sűrűn sikerül megőriznünk, így nagyon sanszos, hogy elbúcsúzik az együttes az első osztálytól" – jellemezte helyzetüket Fitos László.

Ferencváros-játékosként természetesen Fitostól is megkérdezték, mi a véleménye a mostanság a Fradinál zajló eseményekről: „A pénzügyi nehézség nagyban rányomja a csapat szereplésére a bélyegét. Sajnos ebben már nekem is volt részem a Ferencvárosban. Nagyon nehéz úgy futballozni, amikor több hónapon keresztül nem kapnak fizetést a játékosok. Féltávnál dobogós volt a csapat, most pedig leszorult onnan, de bízom benne, hogy sikerül kiharcolni az Európa-liga-szereplést. A mostani hétvége kivételével nagyon szorítok az együttes sikeréért."

„Profi labdarúgó vagyok, ezért elsősorban azzal kell törődjek, hogy örömet szerezzek annak a csapatnak, ahol szerepelek – felelt Fitos arra a kérdésre, hogy szombaton gólra készül-e anyaegyesülete ellen. – Azonban nem fejezném ki látványosan a jó kedvemet, mert én a Ferencváros játékosa vagyok és tisztelem a szurkolóinkat, ugyanakkor nekem mint sportembernek minden találkozón bizonyítanom kell. Gólszerzésem esetén ünneplés nélkül visszafutnék a középkezdéshez. Minden futballista így tenne ebben az esetben, és úgy gondolom, hogy ez így normális."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik