Újabb győzelmével az elitkörben a Rába ETO!

Vágólapra másolva!
2011.10.02. 17:21
null
Nagy fegyvertényt hajtott végre a magyar bajnok a továbbjutással (Fotó: etofutsal.hu/Nagy Henriett)
Címkék
A Rába ETO futsalcsapata nagy izgalmak után 7–5-re legyőzte a bosnyák Leotar Trebinjét az UEFA Futsal Cup lettországi selejtezőcsoportjának harmadik fordulójában, így már biztos, hogy a Barcelona mellett a magyar bajnok jut be a „szakági Bajnokok Ligája” elitkörébe.

 

A győriek a második félidő közepén kétgólos hátrányban is voltak, de az utolsó tíz percben négyszer is bevették az ellenfél hálóját, bebiztosítva ezzel a továbbjutást.

A jelgavai találkozón a győriek számára a döntetlen is elég lett volna a sikerhez, de ebben a sportágban aligha lehet ikszre játszani, ami tökéletesen be is bizonyosodott az összecsapáson. Ion Al-Ioani és Dróth Zoltán találatával elhúzott két góllal az ETO, de a Leotar másfél perc alatt egyenlített, sőt a bosnyák csapat a szünet után még egyszer megtette ezt, majd a vezetést is átvette.

Fél óra elteltével már 5–3 volt a bosnyákok javára, és mindössze 10 perc maradt a kétgólos hátrány ledolgozására… Gyurcsányi Zsolt emberelőnyös szituációban gyorsan válaszolt, majd szűk négy perccel a vége előtt Dróth újabb nagyon fontos gólt szerzett.

Öt öt után immár ismét az ellenfélnek kellett kockáztatni, amit az ETO sikerrel kihasznált: Harnisch bebiztosította a továbbjutást, majd a végeredményt a zöld-fehérek kapusa, Balázs Zoltán állította be, távolról a kapuba helyezve. Európa legjobb 16 csapata közé jutott a Rába ETO!

UEFA FUTSAL CUP
SELEJTEZŐ, 2. CSOPORT, 3. FORDULÓ
Leotar Trebinje (bosnyák)–Rába ETO 5–7 (3–3)
Jelgava, 200 néző. Vezette: Ivanov (ukrán), Zogaj (svájci).
TREBINJE: Berak – Savo Andric, Vukanovic, Vico, Srdjan Andric. Csere: Berdovic, Mulina, Milorad Cimirot, Mulah Metovic, Sulaver (kapus), Gojko Cimirot, Miceta. Edző: Dragan Spaic
RÁBA ETO: Balázs – al-Ioani, Harnisch, Dróth, Mincho. Csere: Dobre, Lódi, Gyurcsányi, Csopaki, Ninho, Matkovics (kapus), Szeghy. Edző: Artur Melo
Gólszerző: Miceta (17.), Vico (18., 24.), Mulahmetovic (26.), Srdjan Andric (30.), ill. Al-Ioani (3., 22.), Dróth (15., 37.), Gyurcsányi (34.), Harnisch (38.), Balázs (40.)
A csoport másik mérkőzésén: Barcelona–Nikars Riga 12–0 (7–0)
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Barcelona (spanyol) 3 3 0 0 29–2 9
2. RÁBA ETO 3 2 0 1 16–17 6
3. Trebinje (bosnyák) 3 0 1 2 8–19 1
4. Nikars Riga (lett) 3 0 1 2 7–22 1
A további 10 csapat, amely bejutott még a kiemeltek mellé az elitkörbe: Dinamo Moszkva (orosz), Svea Lesna Litija (szlovén), Iberia Star Tbiliszi (grúz), Slov-Matic Bratislava (szlovák), Chatelineau (belga), Chrudim (cseh), Marca Futsal (olasz), Marosvásárhely (román), Ekonomac Kragujevac (szerb), Uragan Ivano-Frankovszk (ukrán)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik