Újpest: a Videoton korábbi kapusa érkezett – hivatalos

Vágólapra másolva!
2017.06.17. 16:58
null
Filip Pajovics az Újpest játékosa lett (Fotó: ujpestfc.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest hivatalos honlapján közölte: szerződtette Filip Pajovicsot, a Videoton és a Puskás Akadémia korábbi kapusát.

 

 

Pajovics 2011 nyarán érkezett Magyarországra, a Videoton szerződtette a Vojvodinától. A fehérváriak első csapatában nem tudta megvetni a lábát, tétmeccsen mindössze háromszor kapott lehetőséget. A Vidi második együttesében 14-szer lépett pályára. Kétszer is kölcsönadták a Puskás Akadémiának, majd tavaly nyáron hazatért, és az FK Csukaricskihez igazolt.

A szerb csapatban a nemrég véget érő szezonban hét tétmeccsen kapott lehetőséget a bizonyításra, ezeken a találkozókon összesen 9 gólt kapott, kétszer pedig lehozta kapott gól nélkül a 90 percet. A Csukaricskivel pénteken közös megegyezéssel szerződést bontott, így szabadon igazolhatóvá vált. „Fiatal vagyok, több játéklehetőségre van szükségem, ezért döntöttem a váltás mellett” – idézte a Csukaricski honlapja a 23 éves kapuvédőt.

Először is szeretném elmondani, hogy nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen nagy klub tagja lehetek itt Magyarországon, valamint, hogy része lehetek az Újpest nagy családjának. Bízom benne, hogy ebben a szezonban és a következőkben nagy dolgokat viszünk majd véghez. A vezetőedző is arról biztosított, hogy komoly céljai vannak a csapattal" – idézi az ujpestfc.hu Pajovicsot.

Újpesten szükség volt kapusra, hiszen Balajcza Szabolcs távozott a lila-fehérektől.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Mijusko Bojovics (montenegrói, Gyirmót FC Győr, szabadon igazolhatóként), Litauszki Róbert (Cracovia Kraków – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Németh Gergő (szabadon igazolhatóként, legutóbb Sturm Graz – Ausztria), Novothny Soma (Sint-Truiden – Belgium, legutóbb kölcsönben: Diósgyőr), Obinna Nwobodo (nigériai, Ebugu Rangers – Nigéria), Filip Pajovics (szerb, FK Csukaricski – Szerbia), Simon Krisztián (1860 München – Németország), Zsótér Donát (Sint-Truiden – Belgium, legutóbb kölcsönben: Bp. Honvéd), Tischler Patrik (Puskás Akadémia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Gubacsi Zoltán
(Kozármisleny,?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Hajnal Balázs, Németh Árpád, Németh Kristóf
Kiszemeltek: Alassane Diallo (mali, szabadon igazolható), Iszlai Bence (Haladás), Osváth Attila (Vasas, a tavaszi szezonban kölcsönben: Debreceni VSC)
Távozók: Balajcza Szabolcs (érdeklődik iránta: Siófok), Balogh Balázs (Puskás Akadémia), Jonathan Heris (belga, Puskás Akadémia)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Kecskés Ákos (Atalanta – Olaszország, ?)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Nemanja Andrics (szerb, lejár a szerződése), Enisz Bardi (macedón, Dortmund és VfB Stuttgart – Németország, Dinamo Zagreb – Horvátország, Sahtar Doneck – Ukrajna, Videoton), Lázok János (Kisvárda), Mohl Dávid (lejár a szerződése)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik