Újpest: Az egész csapat jobb kezdésre számított - Egerszegi

Vágólapra másolva!
2011.07.27. 21:58
Címkék
Két vereséggel kezdett az élvonalbeli labdarúgó bajnokságban az Újpest: előbb hazai pályán a Pápától kapott ki (1–0), majd Győrben az ETO-tól (1–0). Az ujpestfc.hu klubhonlapon nyilatkozó Egerszegi Tamás elárulta: ahogyan az egész csapat, úgy ő is jobb rajtra számított.

„Az utolsó edzőmeccsek alapján az egész csapat jobb kezdésre számított – mondta Egerszegi Tamás. – Az első fordulóban a Pápa ellen, úgy érzem, nem játszottunk egységesen, több helyezkedési hibát vétettünk, támadójátékban pedig nagyon hiányzott Mitrovics és Ahjupera. A mérkőzés után átbeszéltük és kielemeztük a hibákat, amelynek hatására véleményem szerint sokkal meggyőzőbb teljesítményt nyújtottunk a Győr ellen, igaz ez is kevés volt a pontszerzéshez.”Egerszegi Tamás. – Az első fordulóban a Pápa ellen, úgy érzem, nem játszottunk egységesen, több helyezkedési hibát vétettünk, támadójátékban pedig nagyon hiányzott Mitrovics és Ahjupera. A mérkőzés után átbeszéltük és kielemeztük a hibákat, amelynek hatására véleményem szerint sokkal meggyőzőbb teljesítményt nyújtottunk a Győr ellen, igaz ez is kevés volt a pontszerzéshez.”

A 3. fordulóban az Újpest ismét idegenben lép pályára, a középpályás reméli: Siófokon javítanak.

„Siófokon tavaly is gyakorlatilag hazai környezetben játszhattunk, ami óriási lökést adott nekünk. Nehéz meccsre számítok, mert, úgy gondolom, hogy a Siófok be fog állni védekezni, és abból próbál majd kontrázni, nekünk pedig valahogy fel kell törnünk a védelmét. Mindenképpen győzni szeretnénk, de nem szabad, hogy ez görcsössé tegye a csapatot, csak úgy tudunk sikert elérni, ha meg tudjuk őrizni higgadtságunkat. Ehhez persze hozzásegítene minket, ha mi szereznénk meg a vezetést...”

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem viselt meg minket az első két forduló eredménytelensége, de sokat beszélgetünk egymással, az edzőkkel, és sokat videózunk. Igyekszünk kijavítani a Pápa és a Győr ellen elkövetett hibákat. Ahogy már elmondtam, a Győr ellen élesebbek voltunk, az első tizenöt percben kifejezetten agresszívan és kezdeményezően játszottunk. Azt a játékot kell játszani a Siófok ellen is, csak állandósítani kéne kilencven percre.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik