Újpest: Beenhakker távozhat a lila-fehérektől a tulajdonosváltás miatt

Vágólapra másolva!
2011.10.07. 19:40
null
Beenhakker búcsút inthet az Újpestnek (Fotó: Action Images – archív)
Címkék
Elképzelhető, hogy Leo Beenhakker nem tér vissza a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpesthez: a Voetbal International beszámolója szerint ha a jelenlegi tulajdonos eladja a lila-fehér klubot, akkor a holland szakember szinte biztosan távozik.

Beenhakker a holland szaklapnak elmondta, azért fogadta el az Újpest ajánlatát, mert baráti kapcsolatot ápol Tolnai Sándorral, de ha a vezető távozik, akkor „az egy más helyzetet teremt.″

„Tolnait már évek óta ismerem, ezért állapodtam meg vele, hogy átveszem a klub sportigazgatói posztját. A barátságunk és az befolyásolt a döntésben, hogy még dolgozni akartam. Most, hogy el akarja adni a klubot, ez teljesen más helyzetet teremtett″ – mondta Beenhakker a Voetbal Internationalnak.

„Ha eladják a klubot, és az új tulajdonos megkér a folytatásra, akkor tárgyalóasztalhoz ülhetünk, de ha erre nem kerül sor, akkor szabadon távozhatok″ – tette hozzá a szakember.

Mint arról beszámoltunk, Beenhakker a múlt héten személyes okok miatt hazautazott Hollandiába, és az Újpest már leadta bérelt autóját is – bár Bartha Csaba ügyvezető igazgató úgy fogalmazott, ez csak azért történt, mert a szakember új kocsit kap.

A Nemzeti Sport információi szerint az újpesti klub többségi tulajdonosa, a City Budapest Zrt. várhatóan eladja az Újpest FC Kft.-t, és úgy tudjuk, a Wallis Zrt. veheti meg a lila-fehéreket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik