Újpest: bejelentették Simon Krisztián hazatérését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.10. 11:11
null
Simon Krisztián visszatér Újpestre (Fotó: ujpestfc.hu)
Ahogy a Nemzeti Sport Online csütörtökön előre jelezte, az Újpest FC szerződtette a csapat korábbi játékosát, az 1860 Münchentől visszatérő Simon Krisztiánt. Az átigazolás tényét szombat délelőtt jelentette be a fővárosi labdarúgóklub a hivatalos honlapján.

 

Két napja, a Lengyelországból hazatérő Litauszki Róbert szerződtetésekor már jeleztük: úgy tudjuk, nem ő az egyetlen korábbi újpesti, aki visszatér a lila-fehér klubba, információnk szerint Simon Krisztián elhagyja az 1860 Münchent – amely kiesett a Bundesliga 2.-ből, s lehet, hogy csak az ötödosztályban indul –, és szintén az Újpestnél folytatja a pályafutását. A 26. életévét június 10-én, vagyis ma betöltő (aligha véletlen az időzítés) négyszeres válogatott szélső 2015 elején igazolt a német klubba, ám több súlyos sérülése miatt csak 13 mérkőzésen lépett pályára a müncheniek első csapatában.

„Simon Krisztián neve mindenki számára ismerős, hisz' a kiváló jobbszélső 2003-tól 2009-ig utánpótlás-játékosként, majd 2009-től 2015-ig a felnőttcsapat tagjaként rémisztgette lila-fehér mezében ellenfeleinket, 101 mérkőzésen 19 találatot szerezve. Ez idő alatt 19-szer volt U19-es, 6-szor U21-es és 4-szer felnőttválogatott. Krisztiánt 2015-ben az 1860 München csábította el a Megyeri útról. A Németországban eltöltött évek után nagy örömmel tudatjuk a hírt szurkolóinkkal, Simon Krisztián hazaigazol, és a következő szezontól ismét együttesünk támadójátékát erősíti" – írja szombati hírében az ujpestfc.hu, megerősítve ezzel korábbi információinkat.

A klub azt nem közölte, mennyi időre kötelezte el magát a támadó, aki rögtön interjút is adott a lilák honlapjának.

„Legkedvesebb emlékem, amikor ideigazoltam még ifistaként. Már akkor nagyon nagy dolog volt Magyarország legnagyobb klubjához tartozni. Az itt töltött évek bebizonyították, hogy az Újpest tényleg egy hatalmas család. Rengeteg jól sikerült ifi meccs él az emlékezeteimben, de természetesen kedves emlék számomra a bemutatkozásom is a nagycsapatban, valamint az összes derbi, amelyeken pályára léphettem. Egy meccset képtelenség lenne kiemelni, hiszen rengeteg olyan mérkőzést játszottunk, amire szívesen emlékszik vissza az ember" – kezdte Simon, aki 2015-ös távozásáról is beszélt.

„Úgy érzem, akkor már készen álltam arra, hogy kipróbáljam magam külföldön. Újpesten akkor egy tényleg jó félszezont futottam, válogatott is lettem a Megyeri útról, volt lehetőség lépni egy szintet, én pedig mindenképpen ki szerettem volna próbálni magam külföldön."

„Folyamatosan egyeztetve a tulajdonossal és az edzővel az elképzelésekről, nagy célokkal érkeztem vissza – tért rá Simon a jövőre. – Bízom benne, hogy lesznek további jó igazolások. Úgy gondolom, jó szezonunk lehet, nagy eredményekért szeretnék küzdeni. Remélem, hogy az új érkezők – köztük én is – egy kicsit új és más szellemiséget tudnakhozni az öltözőbe.”

 


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Mijusko Bojovics (montenegrói, Gyirmót FC Győr, szabadon igazolhatóként), Litauszki Róbert (Cracovia Kraków – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Németh Gergő (szabadon igazolhatóként, legutóbb Sturm Graz – Ausztria), Novothny Soma (Sint-Truiden – Belgium, legutóbb kölcsönben: Diósgyőr), Obinna Nwobodo (nigériai, Ebugu Rangers – Nigéria), Simon Krisztián (1860 München – Németország), Zsótér Donát (Sint-Truiden – Belgium, legutóbb kölcsönben: Bp. Honvéd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Gubacsi Zoltán
(Kozármisleny,?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Alassane Diallo (mali, szabadon igazolható), Iszlai Bence (Haladás), Osváth Attila (Vasas, a tavaszi szezonban kölcsönben: Debreceni VSC)
Távozók: Balajcza Szabolcs (érdeklődik iránta: Siófok)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Kecskés Ákos (Atalanta – Olaszország, ?)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Nemanja Andrics (szerb, lejár a szerződése), Enisz Bardi (macedón, Dortmund és Stuttgart – Németország, Dinamo Zagreb – Horvátország, Sahtar Doneck – Ukrajna, Videoton), Lázok János (Kisvárda), Mohl Dávid (lejár a szerződése), Nagy Gábor (lejár a szerződése)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik