Újpest-FTC: Nagy László emlékszik a bajnoki címről döntő derbikre

Vágólapra másolva!
2010.09.08. 09:48
Annak idején az Újpest és a Ferencváros kiemelkedett az első osztályból, és általában a bajnoki cím azon dőlt el, ki tudja nagyobb különbséggel megverni a többieket – idéz az Újpest hivatalos honlapja abból az interjúból, amelyet a csapat stadionmagazinja, a 8:3 készített a klubbal kilenc bajnoki címet szerző Nagy Lászlóval a szombati Újpest–Ferencváros labdarúgó-rangadó alkalmából.

„Óriási csatákat játszottunk a zöld-fehérekkel. Az volt az év meccse, mindenki ezeket a találkozókat várta a legjobban. A kettős rangadók hangulata teljesen eltért egy szokványos bajnoki mérkőzéstől. Örülök, hogy többször is megadatott telt ház előtt fociznom a Népstadionban" – idézi az ujpestfc.hu Nagy Lászlót, aki számításai szerint majdnem harminc Újpest–Ferencváros rangadón vett részt játékosként, majd edzőként is tapasztalhatta, mennyire más ez a találkozó, mint a többi.

„Ha ki kellene emelni a legemlékezetesebb mérkőzésemet a Ferencváros ellen, akkor azt a bizonyos nyolc–hármat mondanám, amelyet ötvenezer néző előtt játszottunk a Népstadionban – eleveníti fel a klublegenda az 1976. május 15-én rendezett bajnokit. – Fazekas egymaga öt gólt lőtt, nem lehet elfelejteni azt a meccset, csodálatos volt. Sajnos kicsit később sikerült a ferencvárosiaknak is egy nagy különbségű győzelmet aratniuk, de a labdarúgás ilyen volt abban a korszakban. Ez a két együttes kiemelkedett az első osztályból, és általában azon dőlt el a bajnoki cím, hogy ki tudja nagyobb különbséggel megverni a többi csapatot."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik