Újpest: Mészöly szerint szeretnék megtartani Simon Krisztiánt

Vágólapra másolva!
2011.06.16. 16:21
Címkék
Mészöly Géza, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest vezetőedzője a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, szeretnék megtartani Simon Krisztiánt, és bízik benne, hogy a következő szezonban a csapat az élmezőnyben foglal helyet.

„Még nincs meg a végleges keretünk, de a következő szezonban szeretném, ha a csapat az élmezőnyben foglalna helyet – nyilatkozta Mészöly Géza a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. – Bízom benne, hogy ez a megfiatalított társaság együtt marad, és ez az előnyünkre válhat. Kabát Petit és Fehér Csabát már nem kell bemutatni a csapatnak, így lényegesen könnyebb lesz a felkészülés.”

A következő hetekről és a játékoskeretről Mészöly Géza a következőket mondta:

„Jövő héten megyünk edzőtáborba, remélem, addigra összeáll a játékoskeret 95 százaléka, hiszen július 15-én már indul a bajnokság. Rajczi Péter nem lesz az Újpest játékosa, tőle elköszöntünk, és sok sikert kívántunk neki. Az még kérdés, hogy Simon Krisztián az Újpest játékosa marad-e, ez remélhetőleg a jövő hét elejéig el fog dőlni. Szeretném, ha maradna, mert olyan játékosról van szó, aki a mi időszakunkban és a mi kezünk alatt került az első csapatba” – tette hozzá a szakvezető.

„A támadószekciót illetően egész jól állunk. Ez leginkább a fiataloknak köszönhető, említhetném például Balogh Balázst és Lázár Bencét, ők olyan játékosok, akik a csapat támadójátékát abszolút meg tudják majd erősíteni.”

„Többen bizonyították az utolsó mérkőzéseken, hogy lehet rájuk számítani, mint például Popovics Bertold, Szabó Bence. Sok olyan játékosunk van, akik az új szezonban lehetőséget kapnak majd. Nyitott keretünk lesz, folyamatosan figyelni fogjuk az NB II-es mérkőzéseket, és aki hosszú távon is jó teljesítményt nyújt, annak a szezon közben is lesz lehetősége arra, hogy bekerüljön a keretbe. Nagyon jó ezekkel a fiatalokkal dolgozni, elég, ha csak Kabát Petit említem, példamutató, hogy mennyire szeret edzeni és milyen profi mentalitása van.”

„Annak nagyon örülök, hogy például edzőtáborba el tud menni a csapat. Ha egy külföldinek ezt mondanám, meglepődne, hogy ez miért probléma, De azt hiszem, Magyarországon nagy dolog, hogy ezt biztosítja a klub. Reményeim szerint egy megújult gyepszőnyeg is vár majd bennünket a nyitányon, ezek egy futballcsapat életében apró dolgok, de nagyon lényegesek.”

„Annyira egyformák a csapatok, hogy a Videoton is legyőzhető. Bár új edző és játékosok érkeztek a Videotonhoz, azt gondolom, az Újpestnek úgy kell kimennie ősszel is a pályára, hogy a Videotont le kell győzni” – zárta mondandóját a szakvezető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik