Újpest: Nem volt szerencsénk a Fradi ellen - Ahjupera

Vágólapra másolva!
2011.04.06. 20:47
Címkék
Jarmo Ahjupera, az Újpest játékosa a klub honlapjának beszélt a Ferencváros elleni múlt heti derbiről, illetve arról, hogy hosszú idő után behívták az észt válogatottba.

„Kezdeném a Ferencváros elleni mérkőzéssel. Hatalmas élmény volt pályára lépni ezen a rangadón, még nem volt lehetőségem hasonló hangulatban játszani klubmeccsen. Észtországban a legnagyobb ragadónak a Levadia Tallinn–Flora Tallinn mérkőzés számít, amelyre legfeljebb ötezer szurkoló látogat ki. Szerettem azokon a meccseken is játszani, de hangulatában nem veszi fel a versenyt az Újpest–Ferencvárossal. Ami a mérkőzést illeti, úgy érzem, balszerencsénk volt, mert meggyőződésem, hogy nem játszottunk rosszabbul a Ferencvárosnál, de helyzeteinket kihagytuk, a zöld-fehérek pedig kevesebb lehetőségeik közül egyet belőttek. Sajnálom, hogy vereséget szenvedtünk, remélem, hogy vasárnap a Debrecen ellen javítani tudunk."

Ahjupera hosszú idő után lépett pályára az észt válogatottban az Uruguay elleni barátságos, illetve a Szerbia elleni Eb-selejtezőn.

„Mindkét meccsen kezdőként számított rám Tarmo Rüütli szövetségi kapitány, és Uruguay, majd Szerbia ellen is majdnem hatvan percet játszottam, aminek nagyon örülök. Be kell vallanom azonban, kicsit meg is lepett. Nehéz körülmények között játszottuk mindkét mérkőzést, ugyanis mindkét alkalommal havazott, ami talán minket viselt meg kevésbé. Többek között talán ennek is tudható be, hogy a vb-negyedik uruguayi csapatot 2–0-ra legyőztük, Szerbia ellen pedig 1–1-es döntetlent értünk el. Nekem személy szerint és a csapatnak is Uruguay ellen ment jobban a játék, a Szerbia elleni Eb-selejtezőn a szerbek irányították a játékot, és ők is szerezték meg a vezetést az első félidőben, de a 84. percben egyenlíteni tudtunk, így a szerbek ellen négy pontot szereztünk az Eb-selejtezőkön."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik