Újpest: profi szerződést kapott a fiatal védő – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.18. 12:09
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC hivatalos honlapján jelentette be, hogy profi szerződést kötött Máté Zsolttal. A 21 éves védő a legutóbbi idényben a lila-fehérek BLSZ I-ben szereplő második csapatában játszott.

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy Magyarország egyik legnagyobb múltú klubjánál kaphattam profi szerződést. Kiskorom óta nagy Újpest-szurkoló vagyok, úgyhogy ez egy valóra vált álom számomra. Az elsődleges célom a profi szerződés volt Újpesten, elértem, a következő lépés, hogy idővel bemutatkozhassak a felnőttcsapatban és küzdhessek a klub sikereiért” – idézi az ujpestfc.hu Máté Zsoltot.„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy Magyarország egyik legnagyobb múltú klubjánál kaphattam profi szerződést. Kiskorom óta nagy Újpest-szurkoló vagyok, úgyhogy ez egy valóra vált álom számomra. Az elsődleges célom a profi szerződés volt Újpesten, elértem, a következő lépés, hogy idővel bemutatkozhassak a felnőttcsapatban és küzdhessek a klub sikereiért” – idézi az ujpestfc.hu Máté Zsoltot.

Az MLSZ adatbázisa szerint Máté Zsolt Kecskeméten kezdett el futballozni, 2014-ben szerződött át a Budapest Honvéd-MFA-hoz (a korosztályos csapatok mellett az NB III-ban játszott), majd 2017 augusztusában került Újpestre, az utóbbi két idényben az Újpest FC II-ben összesen 55 BLSZ I. osztályú bajnokin játszott, és 12 gólt szerzett.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Karol Mészáros
(szlovákiai, Haladás)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők: Tischler Patrik (?, Bp. Honvéd)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Máté Zsolt
Kiszemeltek: Koszta Márk (Mezőkövesd)
Távozók: Alassane Diallo (mali, szabadon igazolható), Mijusko Bojovics (montenegrói, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Giorgi Beridze (grúz, KAA Gent – Belgium), Lukács Dániel (Bp. Honvéd)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Filip Pajovics (szerb, érdeklődik iránta: Lech Poznan – Lengyelország), Lacina Traoré (elefántcsontparti, Franciaország?)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik