Újpest: Tiszáékkal tárgyalnak, Korcsmár árából engedhetnek

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2010.12.20. 17:13
null
Korcsmár (balra) ügye hatással lehet csapattársai jövőjére is Újpesten (Fotó: Németh Ferenc - archív)
Címkék
Az Újpest labdarúgócsapatánál az alapemberek közül a nyáron Tisza Tibornak, Vermes Krisztiánnak és Rajczi Péternek is lejár a szerződése, a három labdarúgóval már megkezdődtek a tárgyalások szerződésük meghosszabbításáról. A tárgyalásokat többek között az is befolyásolhatja, hogyan alakulnak az egyeztetések Korcsmár Zsolt ügyében a Brann-nal. Kovács Zoltán, az Újpest sportigazgatója a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, a héten is egyeztetnek a norvég klubbal, hajlandóak engedni eddigi igényeikből.  
„Tisza Tiborral, Rajczi Péterrel és Vermes Krisztiánnal is elkezdtük a tárgyalásokat szerződésük meghosszabbításáról. Nagyon bízom benne, hogy hamarosan mindhármukkal sikerül megállapodnunk” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak az Újpest sportigazgatója, Kovács Zoltán.    


Újpesten nem titkolják, hogy nincs könnyű gazdasági helyzetben a csapat, és ha nem sikerül megállapodni a folytatásról a három kulcsjátékossal, a nyáron ingyen távozhatnak. A sportvezető elmondta, ezt mindenképp elkerülnék, ezért folyamatosan tárgyalnak a labdarúgókkal, akikkel legkésőbb januárban szeretnének megegyezni szerződésük meghosszabbításáról.

A tárgyalásokat befolyásolhatják a Brann-nal folytatott egyeztetések is Korcsmár Zsolt ügyében. Mint ismeretes, az U20-as vb-bronzérmes futballista az elmúlt fél évet a norvég csapatnál töltötte kölcsönben. A Brann szeretné végleg megvenni a futballistát, de elsőre sokallták az Újpest által megszabott vételárat.

„Közeledtek az álláspontok, a héten is egyeztetünk a norvégokkal, meglátjuk, mennyit tudunk engedni az árból” – mondta Korcsmárral kapcsolatban Kovács, aki konkrét összegekről nem beszélt. Ugyanakkor norvég internetes források szerint 250 ezer euró helyett csak 125 ezret fizetne a Brann, de alighanem a bergeni klubvezetők is hajlandóak emelni a „tétet”.

A sportvezető cáfolta azt a korábbi lengyel sajtóhírt, hogy a Lech Poznan is ajánlatot tett a futballistáért. Információink szerint azonban Norvégia mellett még más országból is érkezhet konkrét megkeresés Korcsmár ügyében.

Egy másik újpesti tehetség, Simon Krisztián ügye sem zárult még le. Mint ismeretes, a 19 éves játékos múlt héten a Feyenoordhoz utazott ismerkedésre, és – ahogy már beszámoltunk róla – a rotterdamiak szeretnék meghosszabbítani a tesztelés idejét, ománi edzőtáborukba is elvinnék a csatárt. Kovács Zoltán ezzel kapcsolatban annyit mondott, az ománi túrát illetően egyelőre nem érkezett hivatalos kikérő a klubhoz.

SIMON SZERINT A JÁTÉKSTÍLUSA ILLENE A HOLLAND BAJNOKSÁGBA
 „Mario Been azt szeretné, ha ott lennék a csapat január 7-én kezdődő ománi edzőtáborában. Jól ismerem a holland bajnokságot, szerintem a játékstílusom illene is az Eredivisie-be, mindenképpen előrelépés lenne, ha ott folytatnám. Persze nem a kispadra szeretnék kiigazolni, a pályán szeretnék majd bizonyítani, de ehhez előbb a két klubnak kell megegyeznie. Nem szeretném, ha úgy tűnne, hogy cserbenhagyom az Újpestet, de úgy gondolom, ha egy magyar játékost egy olyan csapat, mint az Európa-szinten is jegyzett Feyenoord szeretné leigazolni, akkor ezt a lehetőséget hiba lenne elszalasztani" – nyilatkozta a fiatal játékos az ujpestfc.hu-nak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik