Véber: Újpestről nem kerestek, megszerettem Pápát

Vágólapra másolva!
2011.05.19. 13:12
null
Véber György nem az a higgadt típus, mindig elmondja a véleményét (Fotó: Török Attila, archív)
Véber György marad a labdarúgó NB I-ben szereplő Lombard Pápánál. Megannyi pletyka keringett róla az elmúlt hetekben, sokan tudni vélték, hogy visszatér Újpestre, s korábbi sikerei helyszínén dolgozik tovább. Csakhogy senkivel sem tárgyalt a lila-fehér klubtól, így nincs is miről beszélni. Jól érzi magát Pápán, annak ellenére, hogy az elmúlt két és fél évben sok vihart, feszültséget élt meg a sikerek mellett…

„Lassan kezdem megszokni, hogy a szurkolók időnként ellenem és a csapat ellen fordulnak. Például akkor, amikor itthon játszottunk a Zalaegerszeggel, és a vendégek nyerésre álltak, elképesztő szitokáradat zúdult felém. Voltam én minden a játékosokkal együtt, csak nem pozitív hős. Kiabáltak bundát s hasonlókat. Ám végül mi nyertünk, így elhallgattak a károgók. Olykor szíven üt, nem tehetek róla, ilyen vagyok. Vannak általam tisztelt trénerek, például Csank János, aki többször is mondta, hogy lepereg róla, bármit is üvöltöznek. Engem viszont kifejezetten zavar, de változtatok ezen is: ősztől csak a szakmára koncentrálok, üvöltsön bárki bármit” – kezdte a Nemzeti Sportnak adott interjút a Lombard Pápa vezetőedzője, Véber György, aki legutóbb azon háborodott fel, hogy az MTK elleni hazai meccsen egy szurkoló sörrel öntötte le a pápai kispadot.

Véber a történtek ellenére megszerette Pápát, és egyúttal cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint visszatérne Újpestre.

„A lila-fehér színkombináció mindig ott lesz a szívemben, a lelkemben, de engem sem most, sem a téli havazás közepette nem kerestek Újpestről, nem tárgyaltam egyetlen vezetővel sem, így pletyka volt az, hogy visszatérek – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a szakvezető, aki Pápán képzeli el a folytatást. – Hétfőn találkoztam Bíró Péterrel, a tulajdonossal egymás tenyerébe csaptunk, ezzel szentesítve, hogy folytatom a munkát. Jólesik a bizalom, meg aztán megszerettem Pápát és a csapatot.”

„Többször éreztem azt szezon közben, hogy az utolsó meccs után veszem a szalmakalapom, szépen lejattolok mindenkivel, kisétálok a pálya közepére, körbenézek, és villámgyorsan elhúzom a csíkot Pápáról. Aztán eszembe jutott, rendben, lehetek tökös gyerek, aki vélt vagy valós sérelmei, lelki nyűgjei után otthagyja a munkahelyét, de akkor mihez kezdek majd a szabad időmmel, elmegyek horgászni, vagy csak ülök a patakparton, és nézem a rohanó felhőket? Úgyhogy inkább maradtam. Mert ez az életem, és ezek nem nagy szavak” – tette hozzá a szakember.

A VÉBER GYÖRGGYEL KÉSZÜLT INTERJÚT TELJES EGÉSZÉBEN ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik