Vereségével csoportutolsó lett a Rába ETO

Vágólapra másolva!
2010.09.30. 16:15
null
Madarász góljával még az ETO-nál volt az előny (Fotó: www.etofutsal.hu – archív)
Címkék
A harmadik mérkőzésen sem tudott győzni a Rába ETO futsalcsapata a sportág BL-jében, az UEFA Futsal Cupban. A győriek a záró találkozón a fehérorosz Mapid Minszktől 3–1-es vereséget szenvedtek, így nem jutottak a legjobb 16 közé.

A találkozó előtt a Rába ETO-nak annak ellenére megvolt az esélye a továbbjutásra, hogy a nyitányon a grúz Iberia Tbiliszivel ikszelt (5–5), majd a második fordulóban a házigazda cseh EP Chrudimtól 5–3-ra kikapott. Ehhez nagy különbségű Minszk elleni győzelemre, valamint a grúz csapat vereségére volt szükség.

Jól kezdődött a találkozó a magyar bajnok számára, hiszen már a 3. percben a fehéroroszok kapujában kötött ki a labda: Madarász csapott le egy pontatlan kirúgásra, majd a hálóba lőtt (1–0).

Bár az ETO az ezt követő percekben fölényben játszott, Szavincsev révén a Minszk a 9. percben kontrából egyenlített, majd újabb két perc elteltével a vezetést is megszerezte (1–2).

Bár a félidő hajrájában nyomott az ETO, gólt nem tudott szerezni, így egygólos fehérorosz előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A folytatásban az első játékrészben megszokott magyar fölény volt tapasztalható, ugyanakkor a nagyszerűen záró minszki reteszt nem tudták ismét feltörni – hiába próbálkozott Cani háromszor is, Csurilin mindent védett –, sőt az utolsó előtti percben Jeliszejev tovább növelte a fehéroroszok előnyét (1–3).

Újabb gól már nem esett, vereségével csoportjában utolsóként zárt az ETO, a legjobb 16 közé a Tbiliszi és a Chrudim jutott.

UEFA FUTSAL CUP (CHRUDIN) 
CSOPORTKÖR, 3.FORDULÓ
RÁBA ETO (magyar)–FC MAPID MINSZK (fehérorosz) 1–3
G: Madarász (3.), ill. Szavincsev (9., 11.), Jeliszejev (39.)
Iberia Star Tbilisi (grúz)-ERA-PACK Chrudim (cseh) 5–0  
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik