Videoton: két játékos szerződtetését jelentették be

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.18. 10:02
null
Berecz Zsombor (felül) és Sós Bence is Székesfehérváron folytatja (Fotó: vidi.hu)
A bajnok Videoton a hivatalos honlapján bejelentette, amit a hétvégén már előre jeleztünk, a Vasasból az egyszeres válogatott Berecz Zsombort, a DVSC-ből az U-válogatott Sós Bencét szerződtették.

 

„A DVSC és a Videoton FC megállapodásának értelmében klubunknál folytatja pályafutását Sós Bence. A Vasassal kötött megállapodás értelmében pedig Berecz Zsombor a Videotonnál folytatja pályafutását" – adta hírül a bajnokcsapat honlapja, a vidi.hu.

Mindkét középpályás hosszú távú szerződést kötött, de azt nem közölte a klub, hogy mennyi időre írtak alá.

„Voltak más megkereséseim, de a Vidi szimpatikus volt, nem mellesleg a bajnokcsapatról szó, tehát nemsokára a Bajnokok Ligájáért tudunkmajd harcolni. A kereten belül még inkább a fiatalabb játékosokhoz tartozom, de azért is igazoltam ide, hogy fejlődjek és a válogatottságaim számát is növelni tudjam.Új közegbe kerülve is szeretném megmérettetnimagam, úgy gondolom, hogy sikerül majd hamar felvennem a ritmust” – nyilatkozta Berecz Zsombor, akivel kapcsolatban korábban a Ferencváros érdeklődéséről, illetve külföldi lehetőségekről is beszámoltunk.

„Jó üzenetnek tartom, hogy egy fiatal, de már komoly NB I-es tapasztalattal rendelkező, felnőtt válogatott játékost tudtunk szerződtetni. Zsombinak ideális környezet lesz a Vidi ahhoz, hogy még gyorsabban fejlődjön, mint eddig. Tudjuk, hogy komoly verseny volt a játékjogáért Magyarországon és külföldön egyaránt, de éreztük rajta, hogy itt szeretné folytatni éskihívásként éli meg ezt a lehetőséget, biztos vagyok benne, hogy rövid időn belül a Vidi erőssége lesz. Komolykonkurenciaharc van a posztján, de ez egyértelműen csak a csapat javára válik, az mindenkinek jó, ha már az edzéseken is éles a verseny” – kommentálta a bejelentést Kovács Zoltán a vidi.hu-nak, amely a két érkező eddigi pályafutását is részletesen bemutatja.

Az 1995-ös születésű Berecz Miskolcon látta meg a napvilágot és a DVTK-ban nevelkedett a 2007/2008-as idény végéig, amikor az angyalföldiekhez igazolt. Ezt követően végigjárta a ranglétrát a Vasasnál és a magyar utánpótlás-válogatottakban is, ahol 2013-tól kezdve számítottak rá, tagja volt a 2015-ben az U20-as világbajnokságon a csoportból továbbjutó gárdának. A Vasas első csapatában 2013 áprilisában debütált egy Magyar Kupa-elődöntőn, majd 2013–2014-ben és 2014–2015-ben alapembere volt az NB II-es Vasasnak, emellett a Ligakupában is többször pályára lépett. Az NB I-ben 2015. július 18-án debütált, az idényt pedig jóformán végigjátszotta, hiszen 29-szer számított rá a vezetőedző a nagy küzdelemben élvonalbeli tagságát megőrző együttesben. A 2016–2017-es szezonban már 32 NB I-es meccsen lépett pályára és 6 gólt szerzett, miközben a Vasas az előkelő 3. helyet szerezte meg a bajnokságban és Magyar Kupa-döntőzött, ahol csak büntetőpárbajban maradt alul. Jó teljesítményének köszönhetően a válogatottban is debütálhatott, a Svédország elleni találkozón éppen csapattársát, Vida Mátét váltotta. A most befejeződött évadban 23-szor játszott, összesen 84 NB I-es meccsel a háta mögött választotta a Vidit.

A fiatal szélső, Sós Bence 1994. május 10-én, Hódmezővásárhelyen született. Tizenhét esztendős korában igazolt Debrecenbe, előtte Hódmezővásárhelyen futballozott az NB III-ban, ezzel párhuzamosan játszott az U17-es együttesben is, ahol ötvennégy találattal gólkirály lett.
2015 telén került fel a DVSC első csapatának keretéhez, ahol négy bajnokin játszott, majd a több játéklehetőség érdekében kölcsönadta őt a Loki az akkor még NB II-es Mezőkövesdnek. Rendszeresen pályára lépett a borsodiaknál, azt követően is gyakran kapott szerepet, hogy a csapat feljutott az NB I-be. Másfél év után, 2017 nyarán tért vissza Debrecenbe, eddig összesen 43 NB I-es meccsen 5 gólt szerzett.

„Nem volt kérdés számomra, hogy elfogadom a Vidi ajánlatát. A klub által képviselt játékérő és háttér is előrelépés a karrierem szempontjából. Nagyon vonzó volt számomra, hogy megmutathatom magam a nemzetközi porondon is. Várom már a közös munkát, bízom benne, hogy a csapat hasznára tudok válni. Nagyobb lesz a konkurenciám, mint eddig, hiszen olyan játékosok vannak itt, akik már nemzetközi szinten is sok mindent letettek az asztalra, de szeretem a kihívásokat és mindent megteszek majd annak érdekében, hogy helyem legyen a kezdőcsapatban. Az elmúlt napokban nagyon felpörögtek az események, de ez nem ért felkészületlenül, örülök, hogy már a felkészülés elején be tudok csatlakozni a Vidi életébe" – nyilatkozta Sós a fehérvári szerződése kapcsán.

„Bencét már régebb óta figyeljük, már akkor is néztük a játékát, amikor a Debrecen kölcsönadta Mezőkövesdre.Nagyon gyors és jó karakterű futballistáról van szó, aki biztosan a Vidiben is idővel meghatározó játékossá válhat. Ha ki tudja magából hozni a maximumot, akkor a válogatott kapuján is dörömbölhet majd. Elsősorban szélsőként bevethető játékosról van szó, leigazolásával tovább nőnek a szakmai stáb taktikai lehetőségei" – tette hozzá Kovács Zoltán.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők: Berecz Zsombor (Vasas), Sós Bence (DVSC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Bévárdi Zsombor (BFC Siófok, ?), Ezekiel Isoken Henty (nigériai, Puskás Akadémia, ?), Lencsés Balázs (ZTE FC, ?), Lorentz Márton (BFC Siófok, ?), Sejben Viktor (Csákvár, ?), Szabó Bence (Nyíregyháza Spartacus), Zöldesi Illés (Kisvárda, ?)
A második csapatból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –

Kiszemeltek: Hangya Szilveszter (Vasas)
Távozók: Bódi Ádám (DVSC – kölcsön után végleg), Asmir Suljic (bosnyák-magyar, Wisla Kraków – Lengyelország)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Anel Hadzic (lejár a szerződése)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik