Vidi: a bajnokcsapat tehetsége Salzburgba igazolt – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.12. 13:58
A Mol Vidi U14-es bajnokcsapatának labdarúgója, Berki Marcell a Red Bull Salzburghoz igazolt – írja hivatalos honlapján a fehérvári klub.

A 2004-es születésű Berki Marcell hatéves korában kezdett el a Vidiben focizni, a legutóbbi szezonban alapembere volt az U14-es bajnokcsapatnak, de játszott több mérkőzést az U15-ösök között is – írja a fehérváriak honlapja.

„Marci 6 éves kora óta focizott a Vidiben, én pedig 9 éves kora óta foglalkoztam vele. Már ekkor látszott rajta, hogy kivételes képességű játékos, aki ráadásul nagyon szorgalmas is. Ilyen fiatalon is nagyon jó mentalitása volt. Az egyik erőssége a játékhelyzet-felismerő képessége, ennek is köszönhette, hogy rendszeresen szerepelt az idősebb korosztályokban is. Édesapja is futballozott, és mindenben támogatták Marcit, ez is nagyon fontos volt annak érdekében, hogy folyamatosan tudott fejlődni. A tavalyi U14-es bajnokcsapatunk egyik vezéregyénisége volt, mentalitásával nem csak a pályán, de azon kívül is vezér. Jó munkabírású középpályás, aki nagy lehetőséget kapott, hiszen ebben a szezonban már a Red Bull Salzburg korosztályos csapatában fejlődhet tovább. Annak idején, amikor évekkel ezelőtt elkezdtem az ő korosztályával foglalkozni, négy nevet írtam be a noteszomba, akikről úgy gondoltam, hogy a későbbiekben sokra vihetik. Az egyik az ő neve volt” – nyilatkozta a vidi.hu-nak Horváth Zoltán, a Vidi utánpótlásedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik