Vlak után számos játékos is elhagyja a Vasast

Vágólapra másolva!
2012.01.16. 10:52
null
Vlak távozik, Urbán váltja (Fotó: Korponai Tamás)
Címkék
Marijan Vlak távozik a labdarúgó NB I-ben szereplő Vasastól, a szakembert segítője, Urbán Flórián váltja, és a klub számos futballistát elenged. Közülük tizenegy távozása már biztosra vehető.

Marijan Vlak távozik a Vasastól. Az angyalföldiek tájékoztatása szerint a klub kezdeményezte a szerződésbontást a horvát szakemberrel.

Az angyalföldi klubnál ma kezdték a felkészülést a tavaszi idényre, de a csapat edzéseit már biztosan nem Vlak vezeti.

A szakember helyét eddigi segítője, Urbán Flórián veszi át, az ő irányításával próbálhatja meg kiharcolni a bennmaradást a klub. Vlak mellett Gál László is távozik a klubtól.

A Nemzeti Sport már az őszi szezon végét követően jelezte, hogy Marijan Vlak a klub jelentős tartozásai miatt távozhat.

Információink szerint a Vasas hosszú ideje tartozik a játékosainak, a külföldiek közül sokan még a lakbérüket sem tudják kifizetni, ezért könnyen lehet, hogy az összes légiós elhagyja az együttest.

A vezetők mindenesetre három külföldit szeretnének megtartani: Marko Simic, Haris Mehmedagic és Lubos Ilizi szerepel a csapat terveiben.

HIVATALOS VLAK TÁVOZÁSA, 12 JÁTÉKOS IS MEGY

 

„Az elmúlt hónapokban, az előző vezetőség felelőtlen gazdálkodása miatt, ugrásszerűen megemelkedett a szerződtetett labdarúgók száma: negyvennégy játékos tartozott az első, illetve második kerethez, ezt pedig a jelenlegi nehéz gazdasági körülmények között egyetlen magyar klub sem engedheti meg magának, pláne nem az, amelyik a túlélésért küzd. Éppen ezért az új klubvezetőség drasztikus lépésre szánta el magát. A szakmai stábot és a játékoskeretet érintő kardinális változtatások összhangban keletkeztek. Az előző ügyvezetés nem csupán gazdasági és pénzügyi működésén szerettünk volna változtatni, hanem a szellemiségén, valamint a szakmai koncepción is. Az elsődlegesen, a kezdetekkor kijelölt útra szeretnénk visszatérni, miszerint a fiatal, magyar tehetségek gondozása és nevelése a fő célunk, akik az öreg rókák segítségével egy motivált, elkötelezett csapatot alkotnak” – olvasható a Vasas közleményében.

 

„A mai nappal kezdeményeztük Marijan Vlakkal a szerződésbontást, s ezzel egyidejűleg felmentettük a munkavégzés alól. Vlak munkáját teljes mértékben elismerjük, szakmai hozzáértése vitathatatlan, hiszen neki köszönhetjük, hogy csapatunk felállt a szezon eleji kezdeti nehézségekből. A jelenlegi váltás nem neki szól, hanem az előző ügyvezetés munkájának, illetve annak következménye. Új vezetőedzőnk a negyvenszeres magyar válogatott, játékosként bajnoki címet szerző, éveken keresztül Belgiumban idegenlégióskodó Urbán Flórián, akinek közismert vérmérséklete, vehemenciája, elhivatottsága, küzdeni, illetve győzni akarása olyan érték, amely nélkülözhetetlen ahhoz az új koncepcióhoz, ami a szakmai vezetőségre vár.”

 

Simek Péter és Farkas Balázs mellett Ambrusics Róbert, Kasali Casal, Jurica Pranjic, Lazar Arszics, Jusuf Dajic, Dusan Mileusznics, Milos Jokics, Gál Szabolcs, Soare Mirel Sorin is elhagyja a klubot. Továbbá, ahogy korábban jeleztük, Bakos Szabolcs kölcsönben az NB II-es Bajához került a tavaszi idényre.

 

A Vasasnál szeretnék 22+2 fősre szűkíteni a keretet, így lehetnek még távozók, de négy-öt új igazolást is terveznek. Szeretnének belső védőt, védekező középpályást és támadót is szerződtetni. A klub közleménye szerint Hercegfalvi Zoltán lehet az első érkező, aki szerdától már a csapattal edz.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS – VASAS
Érkezett:
Távozik/szabadon igazolható: Ambrusics Róbert (?), Lazar Arszics (szerb, ?), Bakos Szabolcs (Baja), Kasali Casal (nigériai, ?), Jusuf Dajic (bosnyák, ?), Farkas Balázs (?), Gál Szabolcs (?), Milos Jokics (szerb, ?), Dusan Mileusznics (szerb, ?), Jurica Pranjic (horvát, ?), Simek Péter (?), Soare Mirel Sorin (román, ?), Sütő László (MTK Budapest – kölcsönből vissza)
Akivel tárgyalnak: Hercegfalvi Zoltán (legutóbb Honvéd)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik