Zalaegerszeg: Rudnevs góljai és eladása után is pénz áll a házhoz

Vágólapra másolva!
2010.12.06. 10:05
A múlt héten már beszámoltunk arról, hogy a nyáron a ZTE-től a lengyel Lech Poznanhoz szerződő Artjoms Rudnevs iránt érdeklődik a Juventus, és a csatár eladása után vételárából a Zalaegerszeg is részesedik. Úgy tudjuk, a vételár tíz százalékát kaphatják meg a zalaiak, akiknek még gólprémium is jár a támadó után.

Artjoms Rudnevst augusztusban adta el a ZTE a Lech Poznannak, s mert a lett légiós vezérletével remekül szerepel a lengyel csapat az Európa-ligában, magasan jegyzett együttesek is gondolkodnak a szerződtetésén. Úgy hírlik, az Udinese, az Atalanta és a Juventus után a Galatasaray és egy meg nem nevezett angol klub is bejelentkezett a csatárért.

Zalaegerszegen is követik a fejleményeket, mert egyáltalán nem mellékes, melyik csapat mennyit fizet a csatárért. Az augusztusi egyezség szerint csaknem egymillió eurót kasszírozott a ZTE, s további pénz jár abban az esetben, ha Rudnevs tizenkettőnél több gólt ér el.

Nos, ennek a kitételnek már megfelelt, hiszen hétgólos a bajnokságban, négyet szerzett az Európa-ligában, kettőt pedig a Lengyel Kupában. A lengyelek jelezték, utalják a gólprémiumot. Ha értékesítik a csatár játékjogát, a hírekkel ellentétben az összegnek nem húsz, hanem tíz százaléka jár a ZTE-nek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik