Labdarúgás: 1.2 millió forintot kapott a Komárom-Esztergom megyei utánpótlás

Vágólapra másolva!
2011.05.26. 19:22
Címkék
Popovics György megyei közgyűlési elnök kezdeményezésére, a Komárom-Esztergom megyei keret terhére a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) 1.2 millió forinttal támogatta a fiatal labdarúgók nevelését Komárom-Esztergom megyében. Tatabányán a Megyeházán 2011. május 26-án megtartott sajtótájékoztatón szimbolikusan adták át azt a 470 db focilabdát, amelyet ebből a támogatásból vásároltak.

A média képviselőit erről a gyümölcsöző együttműködésről Szűcs Lajos a MÖOSZ elnöke, Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Borbély Zoltán, az MLSZ jogi- és kommunikációs osztályának vezetője, és Khéner László, az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatója tájékoztatta. Szűcs Lajos a MÖOSZ elnöke, Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Borbély Zoltán, az MLSZ jogi- és kommunikációs osztályának vezetője, és Khéner László, az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatója tájékoztatta.

Popovics György, mint házigazda köszöntötte a vendégeket és a sajtó képviselőit. Elmondta, hogy az utánpótlás nevelést mindig szívügyének tekintette, ezért eddig is és a jövőben is igyekszik megragadni minden alkalmat, mellyel támogathatja a megyei fiatal labdarúgók nevelését. Elmondta, hogy 2010-ben a Megyei Önkormányzat 2.5 millió forinttal támogatta a gyermeklabdarúgást. A MÖOSZ által felajánlott 1.2 millió forintot azáltal, hogy nagy tételben vásároltak, meg tudták duplázni. A felajánlás - tárgyiasult formában - így biztosan azokhoz kerül, akiknek szánták.

Szűcs Lajos Magyarország egyik kitörési pontjának nevezte a labdarúgást, mely a most elfogadott Sporttörvényben is markánsan került megfogalmazásra. Az utánpótlás-nevelés, a jövő sikerének záloga, ehhez megfelelő feltételekre és jól képzett edzőkre van szükség. A jelenlévő gyerekfocistákat arra bíztatta a MÖOSZ elnöke, hogy a most kapott labdákat minél többször juttassák el az ellenfél kapujába.

Dr. Borbély Zoltán, Kemény Dénes vízilabda válogatott edzőjét idézte: „ A jó híreknek nem kell szóvivő" Azt azért hozzátette, hogy egy sajtótájékoztató nem árt. Az utánpótlás nevelés fontosságára utalva Ady Endre szavait hívta segítségül. „ Ifjú szívekben élek...." Elmondta, hogy Csányi Sándor MLSZ elnök a közgyűlésen bejelentette, hogy az ÁFA kulcs csökkentése pozitív hatással lesz az amatőr futballra is.

Khéner László szerint Dr. Csányi Sándor elnök szerepvállalásával új szemlélet alakult ki, ami számára nagyon szimpatikus. Örömét fejezte ki, hogy a magyar kormány kiemelt helyen kezeli a labdarúgást. Mint megyei vezető nagyon fontosnak tartja a tömegbázis növelését, hiszen csak mennyiségből lehet minőséget választani. Ezért szeretné a nyár folyamán a megyében elindítani Buzánszky Kistérségi Utánpótlás nevelési programot, melyhez olyan lelkes fiatalokra van szükség, mint akik eljöttek erre az ünnepélyes alkalomra.

A sajtótájékoztató végén került sor a focilabdák átadására, amelynek a gyerekek és edzőik egyaránt nagyon örültek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik