NB II: Megszűnhet a futball Nyíregyházán - Szatke Zoltán

Vágólapra másolva!
2011.06.16. 21:11
Címkék
A labdarúgó NB II Keleti csoportjában szereplő Nyíregyháza Spartacus edzője, Szatke Zoltán szerint bizonytalan a szabolcsi csapat jövője, és azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy megszűnik az együttes.

„Az utóbbi két hónapban már nehéz volt motiválni a csapatot, mindenki fejében az járt: mi lesz a jövőben? Néhány játékos ezt nehezen viselte, és időközben a bizonytalanság miatt lemorzsolódott. Mint említettem, ezek a történések az öltözőben is éreztették hatásukat. Nagyon szomorúan sorolom mindezeket az okokat. mert még ma sem világos a Spartacus jövője. Bár én elképzelhetetlennek tartom, hogy megszűnik a foci Nyíregyházán, de most még ez a lehetőség is benne van a képben" – nyilatkozta Szatke Zoltán, és hozzátette: az önkormányzati támogatás csökkenése is nehézségeket okoz.

„Év elején láthatóvá vált, hogy a nyíregyházi önkormányzat pénzbeli támogatása jelentős mértékben lecsökken. Az idei évre csak akkor kaptunk volna kilencmillió forint támogatást, ha sikerül feljutni. Így a klub támogatásának két pillére közül az egyik kidőlt, és a pénzügyi helyzet megrendült. A tulajdonosok ugyan a korábbi szinten tartották támogatásukat, de ez nem volt elég. Ez az idő előre haladtával finanszírozási gondokat okozott. Közben az új befektető bevonására tett kísérletek sem jártak sikerrel" – folytatta Szatke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik