NB II: Olaszországot megjáró fiatalt igazolt a Vasas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.19. 17:31
A Vasas labdarúgócsapata két és fél évre szóló szerződést kötött Murka Benedekkel.

„Különösen öröm számomra, hogy olyan rutinos csatároktól leshetem el a szakma fortélyait, mint Ferenczi István, Kenesei Krisztián vagy Remili Mohamed. Számomra jelenleg a legfontosabb, hogy ebben a közegben minél többet tudjak fejlődni” – nyilatkozta a Vasas honlapjának Murka Benedek.Murka Benedek.

A 17 éves támadó 13 évesen került az Újpesthez, ahonnan három év után távozott. Tavaly nyáron a Catania megkereste, és miután a próbajátékon megfelelt, a szicíliai csapat akadémiájára került. Végül azért nem szerződtette a Catania, mert nem szerette volna megfizetni érte a nevelési költséget.

Az U18-as válogatottban már 16 évesen alapemberré váló Murka nagyapjának testvére Tóth András, aki sorozatban hétszer nyert bajnoki címet az Újpesttel a 70-es években, és tizenhét alkalommal a magyar válogatott mezét is magára húzhatta, az 1978-es világbajnokságon gólt is szerzett – derül ki a vasasfc.hu cikkéből.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők: Czvitkovics Péter (PAFC, szabadon igazolható), Debreceni András (DVTK), Kenesei Krisztián (Lombard Pápa, szabadon igazolható), Murka Benedek (Catania – Olaszország)
Kölcsönbe érkezők: Bori Gábor (DVTK), Hangya Szilveszter (MTK Budapest)
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:
Távozók: Kiss Róbert (Veresegyház)
Kölcsönbe távozók: Pál Dávid (Ajka), Polényi Gábor (Siófok)
Kölcsönből visszamentek klubjukhoz:
Rodenbücher István (MTK Budapest)
Távozhatnak:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik