Az „éhes farkasok" felfalnák a portugálokat

Vágólapra másolva!
2009.11.18. 11:29
Címkék
Kemény összecsapás várható Bosznia-Hercegovinában az európai vb-pótselejtezők egyik visszavágóján: Zenicában az egy hete hazai pályán egygólos előnyt szerző portugál válogatott vendégeskedik, és a bosnyákok pokoli hangulatot ígérnek. Az ukránok a gól nélküli első meccs után otthon harcolnák ki a vb-részvételt a görögök ellen.

 

Blazevic pokoli hangulatot ígér a portugál válogatottnak Szarajevóban (Fotó: Reuters)
Blazevic pokoli hangulatot ígér a portugál válogatottnak Szarajevóban (Fotó: Reuters)

BOSZNIA-HERCEGOVINA–PORTUGÁLIA

„A mérkőzés elejétől kezdve éhes farkasokként fogunk támadni, és biztos vagyok benne, hogy a stadion légköre letaglózza a portugálokat. Nem szurkolásra van szükségünk, hanem mennydörgő ordításra a lelátókról, hogy a lehető legnagyobb legyen a nyomás Portugálián" – mondta Miroslav Blazevic.

Úgy tűnik, a bosnyák drukkerek meghallgatták a szövetségi kapitány szavait: a portugálokat népes szurkolósereg fogadta Szarajevóban, de nem üdvrivalgással köszöntötték Carlos Queiroz csapatát, hanem füttyel és pfujolással.

„A portugál válogatott a világ egyik legjobbja, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem Queiroz együttese esélyesebb a továbbjutásra – ismerte el Blazevic. – De nem ez lenne az első alkalom, hogy a gyengébbik csapat legyőzi az erősebbet."

Simao Sabrosa, a portugál válogatott szélsője kifejtette, nem arra fogják alapozni a játékukat, hogy megtartsák a hazai pályán szerzett szűkös előnyt. Az Atlético Madrid játékosa nem tudja elképzelni a vb-t Portugália nélkül.

„A Bosznia elleni visszavágón nem az egygólos előnyünk megvédésre fogunk összpontosítani, hanem a saját játékunkat játsszuk majd. Tudjuk, mik voltak a gyengeségeink az első meccsen. A legfontosabb találkozónk következik, mivel végre kiharcolhatjuk a vébérészvételt. Az elmúlt tíz évben mindig ott voltunk a nagy világeseményeken, és a következő világbajnokság sem lenne az igazi Portugália nélkül" – mondta Simao Sabrosa.

UKRAJNA–GÖRÖGORSZÁG

A gól nélküli athéni mérkőzés után az ukránok a továbbjutásban bízva készülnek a Görögország elleni visszavágóra. Olekszij Mihajlicsenko, az ukrán együttes szövetségi kapitánya úgy véli, Otto Rehhagel alakulata kiszámítható, így tudják, mit kell tenniük.

„Ha jobban megnézzük a görög válogatott játékát, azt láthatjuk, hogy amióta Rehhagel vezeti a csapatot, ugyanúgy játszik az együttes. Görögország az erős védekezésre összpontosít, és a kontratámadások lehetőségét keresi. Ezt a taktikát jól alkalmazzák, és erre figyelnünk kell. Úgy hiszem, mi vagyunk közelebb Dél-Afrikához, de ötven-ötven százalék a két fél esélye a számok alapján" – mondta Mihajlicsenko.

Rehhagel azonban szeretne rácáfolni kollégájára, legalábbis bízik benne, hogy játékosai a szokottnál is harcosabbak és elszántabbak lesznek.

„Rendkívül fontos meccsre készülünk, és minden játékosomnak a lehető legtöbbet kell kihoznia magából. Ez nem egy olyan meccs, amelyet egy héttel rá egy másik találkozón ki lehet javítani. Minden ezen múlik, ezért a futballistáimnak különösen keményen és elszántan kell küzdeniük. Minimális szintre kell csökkentenünk a hibákat" – mondta Rehhagel.

 

EMLÉKEZTETŐ
VB 2010, EURÓPAI PÓTSELEJTEZŐK, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Portugália–Bosznia-Hercegovina 1–0 (Bruno Alves 31.)
Görögország–Ukrajna 0–0
 LABDARÚGÓ-VB, 2010
EURÓPAI PÓTSELEJTEZŐK, VISSZAVÁGÓK
Ukrajna–Görögország 19.00
Az első mérkőzésen: 0–0
Bosznia-Hercegovina–Portugália 20.45
Az első mérkőzésen: 0–1
Szlovénia–Oroszország 20.45
Az első mérkőzésen: 1–2
Franciaország–Írország 21.00
Az első mérkőzésen: 1–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik