Bruno Alves góljával győztek a portugálok

Vágólapra másolva!
2009.11.14. 23:49
null
Bruno Alves találata döntött a lisszaboni mérkőzésen (Fotó: Reuters)
Címkék
A labdarúgó világbajnoki pótselejtezők első felvonásának utolsó mérkőzésén Portugália hazai pályán Bruno Alves góljával legyőzte Bosznia-Hercegovinát, így előnnyel várhatja a szerdai visszavágót.

A találkozó előtt a legnagyobb kérdés az volt a hazaiak háza táján, hogy ki fogja helyettesíteni az aranylabdás Cristiano Ronaldót a csapatban, és milyen hatékonysággal teszi ezt, míg a vendégek részéről, hogy a félelmetesnek tekinthető Misimovic, Ibisevic, Dzeko támadótrió hogyan boldogul a portugál védőkkel.

Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, Misimovic szögletét Ibricic fejelte közelről a kapu mellé. Ezt követően a portugálok vették át az irányítást, és előbb Nani került helyzetbe, majd Raúl Meireles 27 méterről leadott lövését tolta szögletre Hasagic.

A 32. percben megszerezte a vezetést Portugália: Nani jobb oldali beadását fejelte Bruno Alves a hosszú sarokba az elmélázó védők mellett. 1–0.

BRUNO ALVES GÓLJA VIDEÓN
 


A félidő hátralévő része a bosnyákokról szólt, ám Ibisevic, Salihovic és Ibricic hatalmas lehetőségét sem követte egyenlítő gól, így egygólos portugál előny mellett vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején a hazaiak voltak veszélyesebbek, az 57. percben Liédson lőtt hatalmas helyzetben kapu fölé, majd Deco kísérlete eredményezett kis híján gólt egy perccel később.

Negyedórával a mérkőzés vége előtt Dzeko cselezte ki Ferreirát, majd laposan kapura lőtt, ám a labda az oldalhálóban kötött ki.

Az utolsó percben előbb Dzeko földre fejelt labdája, majd Muslimovic lövése pattant ki a kapufáról, így a portugálok egygólos előnnyel várhatják a visszavágót.

LABDARÚGÓ-VB 2010 
EURÓPAI SELEJTEZŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Portugália–Bosznia-Hercegovina 1–0 (1–0)
Estadio de Luz, Lisszabon. Vezette: Martin Atkinson (angol)
Portugália: Eduardo – P. Ferreira, Bruno Alves, R. Carvalho, Duda – Pepe –Deco (Tiago, 84.), Raúl Meireles – Nani (Coentrao, 69.), Simao (Hugo Almeida, 88.) – Liédson. Szövetségi kapitány: Carlos Queiróz
Bosznia-Hercegovina: Hasagic – Jahic, Nadarevic, Spahic – Muratovic (Pjanic, 87.), Misimovic (Muslimovic, 81.), Ibricic, Rahimic, Salihovic – Ibisevic, Dzeko. Szövetségi kapitány: Miroslav Blazevic
Gólszerző: Bruno Alves 31.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik