Gól és izgalom nélküli döntetlen Athénban

Vágólapra másolva!
2009.11.14. 21:12
null
<p>Sevcsenko (sárgában) is beleszürkült </p><p>a mezőnybe (Fotó: Action Images)</p>
Címkék
A labdarúgó világbajnoki pótselejtezők első felvonásán Görögország hazai pályán 0–0-s döntetlent ért el Ukrajna ellen, így továbbra is teljesen nyílt a továbbjutás kérdése. Visszavágó szerdán Ukrajnában.

Az ukránok hatalmas önbizalommal várták az athéni fellépést, Olekszij Mihajlicsenko szerint a helyszín is mindegy, mindenhova győzni mennek. A sok sérültet nélkülöző görög válogatottat irányító Otto Rehhagel abban bízott, hogy a beugrók bizonyítani tudják, hogy lehet rájuk számítani a későbbiekben is.

A két együttes korábbi mérlege enyhe ukrán fölényt mutatott, két sikerükkel szemben a görögök csak egyszer diadalmaskodtak, míg a negyedik találkozó döntetlennel zárult.

A találkozó első félideje ukrán fölénnyel indult, ám helyzetig a 19. percig várnia kellett a publikumnak. Ekkor Rotan szánta el magát lövésre, ám távoli lövése a kapu mellett hagyta el a játékteret.

A játékrész második felére feljavultak a görögök, egyre többet birtokolták a labdát, igaz, veszélyes helyzetekben ez nem kristályosodott ki.

A 41. percben veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást Kacuranisz, ám erős lövését követően felszabadítottak a vendégek, majd a félidő utolsó percében Karagunisz beadása találta meg Gekaszt, aki kapura fejelt, ám Pjatov vetődve menteni tudott.

A második játékrész 11. percében ismét a vendégek veszélyeztettek, ám Huszev és Milevszkij összjátékát követően utóbbi lövése szállt fölé-mellé.

Az ukránok viszonylagos fölényének ellenére a 68. percben kellett először védenie a hazaiak kapusának, Corvasznak, ekkor pedig szögletre tolta Mihalik távoli löketét.

Arról, hogy a hazai szurkolók ne aludjanak el Corvasz gondoskodott, amikor negyedórával a találkozó vége előtt egy hazaadást követően a labda átcsúszott a lába alatt, ám szerencséjére csak szöglet következett…

Ez mintha a támadókat is felébresztette volna, és alig négy perccel később Szamarasz révén már az ukrán kapu forgott veszélyben, ám a labda végül, ha kevéssel is, de a felsőléc felett hagyta el a játékteret.

Több lehetőség már nem alakult ki egyik csapat előtt sem, így maradt a gól nélküli döntetlen, döntés jövő szerdán, remélhetőleg eseménydúsabb találkozón…

 LABDARÚGÓ-VB 2010
EURÓPAI SELEJTEZŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Olimpiai-stadion, Athén. Vezette: Duhamel (francia)
Görögország–Ukrajna 0–0
Görögország: Corvasz – Vintra, Papasztatopulosz, Kirjakosz, Szpiropulosz – Karagunisz – Kacuranisz, Morasz – Salpigidisz (Mitroglu, 70.), Szamarasz – Gekasz (Hariszteasz, 65.). Szövetségi kapitány: Otto Rehhagel
Ukrajna: Pjatov – Kobin, Kucser, Hacserjdij, Rakickij – Tyimoscsuk – Mihalik, Rotan (Jarmolenko, 48.)– Huszev (Alijev, 83.), Sevcsenko – Milevszkij. Szövetségi kapitány: Olekszij Mihajlicsenko

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik