Vb 2010: rendeződhet a tartozás, az MTV közvetítheti a vb-t - lapértesülés

Vágólapra másolva!
2010.02.10. 11:18
null
Külföldön a 3D-s közvetítések adnak technikai jellegű témát a futball-vb kapcsán,<br />Magyarországon maga a közvetítés is (képünk illusztráció)
Címkék
A N&eacute;pszabads&aacute;g &uacute;gy tudja: megsz&uuml;letett a meg&aacute;llapod&aacute;s a Magyar Telev&iacute;zi&oacute; &eacute;s az Eur&oacute;pai Műsorsug&aacute;rz&oacute;k Uni&oacute;ja (EBU) k&ouml;z&ouml;tt, &iacute;gy m&aacute;r v&eacute;glegesnek tekinthető, hogy a 2010-es labdar&uacute;g&oacute;-vil&aacute;gbajnoks&aacute;g m&eacute;rkőz&eacute;seit a k&ouml;zszolg&aacute;lati telev&iacute;zi&oacute; adja.

A közvetítési jogokat 2007-ben adta el az EBU az MTV-nek, de utóbbi időközben tetemes tartozást halmozott fel, a jogtulajdonosban pedig felvetődött: visszaveszi a jogot, és maga értékesíti. A közvetítésekkel kapcsolatos, hogy a televízió kuratóriuma elutasította az MTV menedzsmentjének a vb-jog eladására kidolgozott elképzelését.

Az EBU és az MTV most hosszas tárgyalás végére ért, amelynek lényege, hogy havonta 75 ezer eurót törlesztene az adós Magyar Televízió, míg a nagyobb rész rendezése a nyári időszakra, pontosabban a vb-re maradna, amelynek reklámbevételeiből lehetne kifizetni az adósságot.

Schulek Csaba, a Telesport főszerkesztője a Nemzeti Sport Online kérdésére válaszolva egyelőre nem tudta megerősíteni a hírt.

„A tárgyalás jelenleg is folyamatban van, nem mondom, hogy rosszul állunk, de még nem értünk a végére, és így nem lehet tényszerűen kijelenteni: pontot tettünk rá. Ha elérkezünk ebbe a stádiumba, azonnal tájékoztatjuk a közvéleményt. Most azonban még nincs miről beszámolnunk – nyilatkozta honlapunknak Schulek Csaba, majd hozzátette, a legfontosabb részletekben sikerült ugyan megállapodniuk, de amíg a szerződések esetében az ugyancsak nem elhanyagolható aláírásra nem kerül sor, addig tulajdonképpen bármi megtörténhet.

Arra a kérdésre, mikor szignózhatják az illetékesek a szerződést, ha az abban foglaltakban már sikerült megegyezésre jutniuk, Schulek Csaba annyit válaszolt: „Hamarosan, talán már a napokban".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik